ViH All Star (8): Hakim Ajnaoua (RCH)

Zaterdag 10 juni vindt het duel plaats tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam. Het All Stars-team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler, een trainer of begeleider bekend. Vandaag de onthulling van de achtste speler: Hakim Ajnaoua, routinier van RCH!

Wanneer we spreken over All Stars uit het Haarlemse voetbal hoort Hakim Ajnaoua daar zeker bij. De inmiddels 36-jarige routinier heeft bij bijna alle grote clubs gespeeld en kondigde kort geleden aan zijn voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen te hangen. Aan zijn indrukwekkende voetballoopbaan komt over een paar maanden dus een einde.

All Stars Ajnaoua - Voetbal in Haarlem
Hakim Ajnaoua, ViH All Star!

Hakim begon met voetballen in Amsterdam-Noord Rood Wit-A. Na korte avonturen bij Rood Wit-A en CTO ’70 werd hij gespot door Ajax. Daar bleef de aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller voetballen tot en met de B-jeugd. Toen het avontuur in Amsterdam stopte, kwam hij bij NEC ’75 en even later Telstar terecht. Hij was daarna te zien in het shirt van HFC Haarlem. Ondertussen maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut bij de senioren bij NEC ’75.

Daarna volgde lange verblijven bij Young Boys, Koninklijke HFC en RCH. Tussendoor was hij overigens nog een jaartje actief bij DSK. De mooiste tijd beleefde Hakim bij Koninklijke HFC. “Bij Young Boys en Koninklijke HFC heb ik veel meegemaakt, maar het voelde bij Young Boys toch anders dan bij HFC. Het laatste kampioenschap met Koninklijke HFC waarmee we promoveerden naar de Topklasse vond ik het mooist,” vertelt hij enthousiast.

Sinds zijn tijd bij Ajax is Hakim bevriend met Steve Beverley. “Hij woonde bij mij in de buurt in Amsterdam-Noord en we leerden elkaar bij Ajax kennen. Uiteindelijk is hij gestopt bij RCH na problemen met zijn knie, maar dat is echt een vriend,” besluit hij. De vriendschap duurt inmiddels 22 jaar.

Hakim is na Nick van der Zwaan, Djorim Verdonkschot, Justin Luiten, Vincent Hofman, Tim Kuyt, Bas Schulze en Tom Jacob de achtste speler van de Voetbal in Haarlem All Stars. Heb jij een goede suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit! Meer info vind je hier.