ViH All Star (6): Djorim Verdonkschot (Waterloo)

Zaterdag 10 juni vindt het duel plaats tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam. Het All Stars-team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler, een trainer of begeleider bekend. Vandaag de zesde onthulling: Djorim Verdonkschot, aanvoerder van Waterloo!

Zijn trainer bij vierdeklasser Waterloo, Bert van Duijvenbode, omschrijft Djorim Verdonkschot als iemand die het voortouw in een groep neemt. “Hij is mijn aanvoerder en heeft voor zijn jonge leeftijd een goed spelinzicht. Hij is kalm en zelfs soms een beetje lui. Soms moet je hem achter zijn vodden aanzitten, haha,” zegt Van Duijvenbode duidelijk met een knipoog. “Hij is een vrije trappenspecialist, waardoor we hem geregeld door kunnen schuiven.”Verdonkschot - Voetbal in Haarlem

De 21-jarige Djorim Verdonkschot begon met voetballen bij SVIJ in IJmuiden. Daar kreeg Stormvogels/Telstar hem in de gaten, waarna hij de overstap naar de fusieclub maakte. Hij denkt graag terug aan de tijd in de jeugd bij Stormvogels/Telstar. Vooral de toernooien bij Olympique Marseille staan nog vers in zijn geheugen gegrift. Oud-prof van Ajax, PSV en VSV (toentertijd nog betaald voetbal) Piet van der Kuil heeft een belangrijke rol in zijn voetballoopbaan gespeeld. “Toen ik naar Telstar werd gehaald was hij mijn eerste trainer,” zegt Djorim.

 

Uiteindelijk eindigde hij als jeugdspeler bij het Amsterdamse AFC. Na een kort verblijf bij VSV streek Djorim anderhalf jaar geleden neer bij Waterloo, waar hij sindsdien de onbetwiste aanvoerder is. Als centrale verdediger geeft hij leiding aan zijn ploeg en gaat voorop in de strijd. Als promovendus doet zijn elftal het dit jaar uitstekend in de vierde klasse.

Djorim Verdonkschot is na Justin Luiten, Vincent Hofman, Tim Kuyt, Bas Schulze en Tom Jacob de zesde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars. Heb jij een goede suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit! Meer info vind je hier.