ViH All Star (4): Vincent Hofman (United/DAVO)

Zaterdag 10 juni vindt het duel plaats tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam. Het All Stars-team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler, een trainer of begeleider bekend. Vandaag de vierde onthulling: De doelman van United/DAVO (zondag): Vincent Hofman!

Het zal je maar gebeuren. Na bijna de gehele opleiding van Ajax doorlopen te hebben, krijg je te horen dat je als keeper te klein bent voor de top van het voetbal en mag vertrekken. Het overkwam Vincent Hofman. Hij begon met keepen bij DCO, maar na prima optredens bij de talentendagen bij Ajax werd Vincent uitgenodigd om bij de Amsterdammers in de E2 zijn doel schoon proberen te houden. En met succes. Tien jaar lang was hij keeper van Ajax met teamgenoten als Siem de Jong, Toby Alderweireld, Gregory van der Wiel en Daley Blind.

Hofman - Voetbal in Haarlem
Foto: Cees van Hoogdalem

De 1.72 meter lange (of korte) doelman baalde na de beslissing van Ajax als een stekker. “Ja, dat kwam wel even aan. Ik mocht na de A-junioren nog een jaar bij Jong Ajax aan de slag met een klein contract, maar dat zag ik niet zitten,” vertelt hij. “Ik heb daarna een jaar bij HFC Haarlem in de A1 gevoetbald, maar koos er na dat jaar voor om een opleiding bij de Koninklijke Marechaussee te gaan volgen.”

De 27-jarige sluitpost is inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen bij United/DAVO en toont al jaren aan een zeer betrouwbare doelman te zijn. Sterk in een-op-een situaties, katachtige reddingen en een fantastische lange trap kenmerken zijn spel. “De promotie naar de tweede klasse en het twee keer winnen van de HD-Cup zijn toch wel de hoogtepunten,” vertelt Vincent lachend. “Vooral de laatste HD-Cup vond ik mooi. Ik gaf de assist op de laatste bal die erin ging in blessuretijd en ik stopte daarna meteen de eerste strafschop.”

Vincent is één van de twee keepers die uitgenodigd worden en na Tim Kuyt, Bas Schulze en Tom Jacob de vierde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars. Heb jij een goede suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit! Meer info vind je hier.

 

[sam id=”11″ codes=”true”]