ViH All Star (14): Floyd Hille (IJmuiden)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt bij Koninklijke HFC voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over en toegangskaarten voor de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de veertiende onthulling: de aanvoerder van IJmuiden, Floyd Hille!

Floyd Hille speelt dit seizoen voor het eerst bij zaterdag derdeklasser IJmuiden, maar het lijkt alsof hij al jaren bij de zwart-witten speelt. Met zijn ervaring en routine is hij van grote waarde voor de ploeg van trainer Anthony Correia. Hille is sinds kort pas 28, maar voetbalt al 25 jaar. “Ik ben begonnen met voetballen bij Waterloo, toen was ik 3. Daar heb ik een jaartje gevoetbald en toen ben ik naar Stormvogels gegaan. Tot mijn zestiende. Daarna ben ik bij Richard Plug bij VSV terecht gekomen. Daar heb ik vier seizoenen gespeeld. Eerst een half jaar als A-junior, maar daarna in de selectie.”

Na zijn eerste periode bij de club uit Velserbroek keerde hij terug bij Stormvogels. “Na wat problemen met de trainer, heb ik daarna anderhalf jaar bij ODIN ’59 onder Mark Evers gevoetbald. Daarna ben ik voor drie jaar terug gegaan naar VSV en nu voor het eerst bij IJmuiden,” legt hij zijn voetballoopbaan uit. Gedurende zijn diverse verblijven heeft hij op verschillende posities gestaan. “Bij VSV als aanvaller, maar tijdens één van de laatste seizoenen als laatste man. Bij Stormvogels ook als laatste man, soms op het middenveld of spits en bij ODIN ’59 waar ik nodig was.”

Op de vraag wat hij als hoogtepunt van de afgelopen 25 jaar ziet hoeft Hille niet lang na te denken. “Het kampioenschap met VSV onder Jethro Abram. We promoveerden naar de eerste klasse. Maar ook de promotie naar de tweede klasse heb ik meegemaakt.” Dit seizoen is hij met IJmuiden nog in de race voor nacompetitie om op die manier promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Aan de kwaliteiten van Hille zal dat niet liggen. Een absolute versterking voor de ViH All Stars!

Floyd is na Steef Heeremans, Patrick Kort, Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de veertiende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem