ViH All Star (13): Steef Heeremans (Geel-Wit)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over en toegangskaarten voor de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de dertiende onthulling: spelmaker en aanvoerder van het zondagelftal van Geel-Wit, Steef Heeremans!

Hij begon met voetballen bij de club waar hij nu weer speelt, al werden zijn talenten snel door andere clubs opgemerkt. “Ik werd toen gescout voor Haarlem en daar heb ik vier jaar gespeeld. Door blessures ben ik daar toch weggegaan en heb ik een jaartje bij Hoofddorp geweest. Maar daar heb ik eigenlijk geen minuut gespeeld, weer door blessures,” vertelt hij. Samen met zijn trainer toentertijd, Maarten Slagtveld, maakte hij de overstap naar EDO. Na dat seizoen keerde hij terug naar Geel-Wit. “Ik begon aan een sportopleiding en was ondertussen al drie keer aan mijn knie geopereerd. Het werd allemaal een beetje teveel.”

Na zijn terugkeer naar Geel-Wit maakte hij als jeugdspeler zijn debuut in het vlaggenschip van de club. Ook toen vielen zijn prestaties weer dusdanig op dat Gertjan Tamerus hem vroeg naar het hoogste jeugdelftal van Koninklijke HFC te komen. “Dat was echt een mooi jaar. Ik speelde met Roy en Nigel Castien, Vince de Kwant, Wessel Boer en Tim van Soest. Ik vond het echt jammer dat ik het niet meer kon combineren met mijn werk. Ik had daar graag langer gevoetbald,” blikt hij terug.

“Mensen vragen vaak wat ik bij Geel-Wit doe. Maar het is eigenlijk niet uit te leggen, het is de binding die je met de club hebt. Mijn opa heeft er gevoetbald en heeft andere dingen voor de club gedaan. Mijn vader voetbalt er nog steeds. Mijn beginjaren bij Geel-Wit waren ook erg mooi. Het plezier dat je met je vrienden hebt. En met Ron Verzijlberg als trainer waarbij je dag en nacht thuis kwam, omdat het de vader van je beste vriend is. Dat heeft mij echt heel veel plezier opgeleverd.”

Steef is na Patrick Kort, Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de dertiende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem