O-23 Cup

VEW tijdens O-23 Cup flink op schot tegen DSOV

In poule D van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup heeft VEW gisteravond flink uitgehaald tegen DSOV. In Heemstede liet de ploeg zien zeer makkelijk het doel van de tegenstander te kunnen vinden. DSOV kon lang mee, maar VEW besliste in een korte fase het duel. Uiteindelijk verscheen er een 6-1 eindstand op het scorebord.

Al binnen een paar minuten kreeg VEW de eerste kans. Een klein foutje achterin bij DSOV werd bijna afgestraft door Thies Christjans. Kort daarna was het alsnog raak. Bart Stoltenborg stuurde Thies Christjans diep, die op zijn beurt Kevin van der Weijden in staat stelde van dichtbij binnen te schieten.

DSOV rechtte de rug en kwam na twintig minuten weer op gelijke hoogte. In het drukke strafschopgebied kon David Straetemans van dichtbij scoren. Voor de centrale verdediger was het de tweede kans, maar zijn eerste ging middels een omhaal net naast. VEW en DSOV zorgden voor een leuke beginfase. Vooral de duels op het middenveld tussen de twee grote talenten Gerben Siezenga (VEW) en Tom van Bodegraven (DSOV) waren een lust voor het oog. Bij beide middenvelders druipt het talent er vanaf.

Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft leek DSOV op voorsprong te komen. Marwan Fares was zijn tegenstander te snel af, maar schoot de bal net naast het doel van DSOV-doelman Ruben Pleijster. VEW liet vervolgens een oude voetbalwet gelden. Op het randje van buitenspel vertrok Thies Christjans alleen op de DSOV doelman af. Hij bezorgde zijn team een 2-1 ruststand.VEW - DSOV - Voetbal in Haarlem

De thuisploeg schoot uit de startblokken de tweede helft. Invaller Robin Peeters schoot binnen twee minuten de 3-1 tegen de touwen. DSOV raakte een minuut later de paal, want rechtsbuiten Mike Speelman miste enig geluk. Speelman speelde overigens een prima wedstrijd.

De volgende fase was voor VEW-aanvaller Jeroen Veltenaar. Afgelopen weekend schoot hij tijdens de competitiewedstrijd tegen VVA/Spartaan al vijf keer raak. Tegen DSOV was het drie keer feest. De bezoekers uit Vijfhuizen waren een korte fase niet scherp genoeg en Veltenaar maakte daar dankbaar gebruik van. Twee keer scoorde hij vanuit een snelle aanval en bij de 6-1 schoot hij een vrije trap binnen. 6-1 was ook de eindstand.

VEW was dodelijk effectief en de terechte winnaar, maar DSOV was zeker niet kansloos. Echter zorgde een mindere periode dat de bezoekers snel tegen een ruime achterstand aankeken en die niet meer te boven kwamen. Beide teams hebben nu drie punten, maar VEW heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het duel met Haarlem-Kennemerland is uit de stand gehaald na het vertrek van de ploeg naar een andere poule.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.