O-23 Cup

VEW ten koste van RCH naar halve finale O-23 Cup

De eerste halve finalist van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup is bekend. VEW won gisteravond het duel bij buurman RCH. De thuisploeg werd te laat wakker om een 0-2 achterstand weg te werken. Jasper van der Veldt scoorde twee keer voor VEW.

De twee elftallen legden elkaar vanaf het begin het vuur aan de schenen. VEW had meer balbezit, maar RCH zorgde voor een aantal gevaarlijke momenten. De bezoekende ploeg van Arnold Mettes liet de bal snel rond gaan en zijn spelers zorgden voor veel beweging zonder bal. De controle op het middenveld was kenmerkend. RCH probeerde het spel van VEW te ontregelen, maar dat lukte met mate.

Halverwege de eerste helft opende Jeroen Veltenaar – met zijn vijfde treffer tijdens de O-23 Cup – de score. Van een meter of twintig krulde hij een vrije trap langs de muur. RCH-doelman Mike Brandenburg was kansloos en zag de bal in het doel belanden. Onder leiding van middenvelder Danny Rathebe probeerde RCH aan te haken, maar gescoord werd er tot de rust nog niet.RCH - VEW - Voetbal in Haarlem

In de rust bracht Hakim Ajnaoua wissels toe bij zijn ploeg. RCH werd met name door invaller Virgil Moal dreigender, echter lukte het niet om de trekker over te halen. Na een klein kwartier viel de treffer zelfs aan de overkant. Jasper van der Veldt kon alleen op de doelman aflopen en schoot keurig binnen: 0-2. Dit was het signaal voor RCH om meer risico’s te nemen. Centrale verdediger Tim van Klink was meer in de voorhoede te vinden en stichtte gevaar. Zijn eerste kans ging nog voorlangs, maar de tweede was raak. Een vrije trap werd door Van Klink voorbij VEW-doelman Mike Kemper gekopt.

RCH rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg legde meer fysieke strijd in het spel, maar VEW bleef op een periode van vijf minuten na redelijk eenvoudig op de been. Arbiter Martin de Jager moest steeds vaker optreden, maar floot een prima duel. Met een snelle counter besliste Jasper van der Veldt tien minuten voor tijd de wedstrijd. Jeroen Veltenaar kon van de zijkant op doel schieten, waarna het een koud kunstje was voor Van der Veldt om de bal binnen te tikken: 1-3. Dat was tevens de eindstand.

VEW plaatst zich door de overwinning voor de halve finale in maart. De ploeg van Arnold Mettes neemt het dan op tegen de winnaar van IJmuiden – DSK. Het gehele programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.