MidWest Cup

VEW en DIOS winnen nipt voor MidWest Cup

Er zijn zaterdag vier duels gespeeld om de MidWest Cup. DIOS voor de tweede keer met het kleinst mogelijke verschil. Geel-Wit (zat) kwam voor het eerst in actie en verloor van VEW. Haarlem-Kennemerland en Zandvoort 2 wisten beiden het net niet te vinden. DSK en Spaarnwoude speelden gelijk.

DIOS ā€“ HBC (zat)
In poule E heeft het Nieuw-Vennepse DIOS de zege op Alliance ā€™22 een goed vervolg gegeven. Na de eerdere 1-0 zege, werd ook HBC (zat) met 1-0 verslagen. Tot aan de voorlaatste minuut leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Echter dachten Ab Aberkan en Jesse van Wees daar anders over. Een voorzet van Aberkan bereikte Van Wees die koel wist af te ronden.

Zandvoort 2 ā€“ Haarlem-Kennemerland
Dat doelpuntloze duels niet altijd saai zijn werd bewezen met dit duel in poule F. Er waren genoeg kansen gecreĆ«erd, echter werd er niet gescoord: 0-0. De trainer van Haarlem-Kennemerland vond het geen terechte uitslag. ā€œEr waren 12 kansen voor Haarlem-Kennemerland en 4 voor Zandvoort. Het was zeker een leuke wedstrijd waarin wij verzaakten onszelf te belonen.ā€

Zandvoort pakte na de eerdere nederlaag tegen Zwanenburg het eerste punt. Haarlem-Kennemerland kwam voor het eerst in actie.

VEW ā€“ Geel-Wit (zat)
VEW behoudt de 100% score in poule C. Na de uitstekende zege op DSS werd nu Geel-Wit (zat) aan de zegekar gebonden. Halverwege de wedstrijd stond er een 1-1 stand op het scorebord. Jeroen Veltenaar scoorde voor de thuisploeg, nadat Geel-Wit op voorsprong was gekomen door Lars Willems. In de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en besliste Jasper van der Veldt het duel met een knappe treffer.

ā€œIn de eerste helft waren de beste kansen voor ons en kwamen we 1-0 voor. In de laatste drie minuten werd ons nog een strafschop onthouden toen de bal uit het doel werd geslagen. Een gelijkspel was een betere verhouding geweest,ā€ aldus Geel-Wit-trainer Cees Nuijens na afloop.

DSK ā€“ Spaarnwoude
Eerder deze week kreeg DSK (poule D) op eigen veld een pak slaag van IJmuiden, maar tegen Spaarnwoude herstelde de ploeg van trainer Sven van Kruiselbergen zich goed. Het tweede duel voor zijn ploeg eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor de thuisploeg scoorde RĆ©my Prins, terwijl Don Rutte dat voor de Spaarndammers deed.

ā€œDat punt was meer dan verdiend en het spel zag er al een stuk beter uit dan afgelopen woensdag,ā€ zei Van Kruiselbergen na afloop. ā€œDe intentie om ā€˜echtā€™ te voetballen was er tenminste en ondanks dat nog niet alles goed gaat vind ik het wel belangrijk dat we dat proberen. In balbezit heb ik echt goede dingen gezien. Op het moment dat de tegenstander de bal heeft moet onze ploeg nog heel erg wennen aan het spelen vanuit een bepaalde organisatie en dat spelers het kunnen opbrengen dat een hele wedstrijd vol te houden. Ik heb in ieder geval een team gezien dat ook keihard werkte voor elkaar en als we dat iedere week kunnen opbrengen kan het echt een leuk seizoen worden voor ons.ā€

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.