Verwachting bij derby Zandvoort – EDO: Vuurwerk

Morgen staat er voor zaterdag tweedeklassers Zandvoort en EDO een bijzonder duel op het programma. De Haarlemmers spelen voor het eerst in 4 jaar weer eens een derby, terwijl er bij Zandvoort de nodige – zelfs familiaire – lijntjes met de tegenstander zijn. Leuk detail: de laatste keer dat de teams elkaar in competitieverband troffen werd EDO kampioen.

Tegenvallend
Voor de twee teams verloopt het huidige seizoen niet naar verwachting. EDO bevindt zich op de tiende positie en promovendus Zandvoort heeft twee punten minder en staat daardoor drie plekken lager. Het is zaak voor de teams van Ted Saunier en Sven Roomeijer om punten te gaan pakken.

EDO-trainer Sven Roomeijer kijkt uit naar het duel in de kustplaats. “We hebben er zin in, al zijn we niet helemaal compleet. Amin Ouass is geschorst, Tony Koppert heeft van de week zijn neus gebroken en Joes Blackborn heeft een scheurtje in zijn bovenbeenspier. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers met een vraagteken qua fitheid. Gelukkig hebben we dit seizoen een brede selectie om dit op te kunnen vangen.”

Vertrouwen
Bij de Haarlemmers is de afgelopen weken het vertrouwen weer gegroeid. “Van de laatste 4 wedstrijden hebben we er drie gewonnen en de ander met 1-0 verloren.  We zitten dus in een goede reeks die we gaan proberen voort te zetten. Het verbaast ons dat Zandvoort zo laag staat, dus we bereiden ons voor op een zware wedstrijd van twee voetballende ploegen.”

Zijn collega Ted Saunier weet niet wat voor wedstrijd hij kan verwachten. “Zandvoort gaat haar eigen spelletje spelen, want wij moeten gewoon drie punten pakken. Het wordt anders wel een ernstige situatie. Je kunt iedere week wel blijven roepen dat het pech is, maar dan wordt het structureel. We krijgen heel veel kansen, maar schieten de ballen er niet in.”

Uitgenast
“Tegen EDO moet je vooral niet op achterstand komen, want dan gooien ze er een bus voor. Dan wordt het moeilijk, want het is een uitgenaste ploeg,” legt Saunier verder uit. “De wedstrijd leeft binnen de club. Er zijn een hoop lijntjes, zelfs familiaire want Kas de Vries (Zandvoort, red.) is een neef van Joost Kuhlmann. Zulke zaken maken het extra leuk.” Overigens komt De Vries niet in actie door een blessure en is het niet zeker of Kuhlmann fit genoeg is.

Het duel in Zandvoort begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter De Haan. De huidige stand van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina. De wedstrijd is te volgen via ons Twitter-account: https://www.twitter.com/ViHaarlem

Foto: Voetbal in Haarlem