Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Vernon Weber keert terug naar waar het allemaal begon

DoorRedactie

jun 14, 2018
Weber-Alliance22-Voetbal-in-Haarlem

Vernon Weber vertrekt bij zondag derdeklasser Alliance ’22. De goalgetter speelt na de zomerstop voor Haarlem-Kennemerland, de club waar het voor hem op zestien-jarige leeftijd begon. Hij zal de ploeg van René van Marsbergen moeten gaan voorzien van de nodige doelpunten.

“Ik keer na 6 jaar weer terug op het oude nest,” aldus de nu 28-jarige Weber. Twaalf jaar geleden maakte hij zijn debuut bij Kennemerland, de voorloper van het huidige Haarlem-Kennemerland. “De gemaakte keuze is deels privé, omdat ik op zondag vrij wil zijn met mijn vrouw. Ze heeft alleen zondag met mij vrij. Daarnaast is Haarlem-Kennemerland bezig met een mooie doorstart van de club. Er komt naast een eerste elftal, een jong HK om JO19 door te laten stromen en een derde elftal. Voor de selectie is er straks 55 man.”

“René van Marsbergen had ook een goed verhaal voor mij. Met mij erbij wil hij de ervaring omhoog brengen en krijgt hij er een leider bij in het veld.” Voordat de regionale topscorer van seizoen 2016-2017 bij Alliance ’22 terecht kwam speelde hij bij Kennemerland, VSV en Aalsmeer. Haarlem-Kennemerland wil volgend jaar wederom een poging doen om te promoveren. Samen met Jeroen Roos, de huidige spits, zal Weber voor de doelpunten moeten gaan zorgen.

(Foto: Harry Opheikens)

Door Redactie