Verlenging EDO en Erik Metgod

HFC EDO heeft vroegtijdig het contract met Erik Metgod verlengd. Metgod had een contract t/m seizoen ’22-’23 en deze is dus met een jaar opgeschoven naar seizoen ’23-’24.

“We zijn al langer met elkaar in gesprek over de veranderingen die zowel de club als de selectie doormaken. We hebben samen een doel voor ogen waar ik mij komende twee jaar voor ga inzetten. Denk o.a. aan het opzetten van een nieuwe structuur voor de jeugdafdeling” aldus Metgod.

“Bij het eerste elftal zijn we trots op het grote aantal doorstromers vanuit de jeugd. De meeste eerste elftal spelers komen voort uit onze talentenpool van de Onder 23. Deze lijn willen we de komende jaren doortrekken zodat er een herkenbaar team ontstaat met jongens uit de regio die binding hebben met elkaar en EDO. Met elkaar zoeken we naar een mooie afstemming tussen ‘willen winnen’ en plezier hebben.”

“Mijn eigen leerproces is in volle gang. Als beginnende trainer komt er een hoop op je af en stapje voor stapje krijg ik er meer grip op. Aan het eind van de komende twee seizoenen wil ik een completere trainer zijn.”

EDO kent geen goed seizoen. Met nog vier wedstrijden te gaan bezet de ploeg de één na laatste plaats in de zaterdag 2e klasse A. Tot nu toe wist de ploeg slechts 14 punten te halen en moet het nog uit kijken voor directe degradatie. Het uitgesproken vertrouwen in Erik Metgod en de doorstromers uit de onder 23 geeft vertrouwen in de toekomst.

Voorzitter Marco Dorgelo: “De stand op de ranglijst zegt natuurlijk wat anders maar we zijn erg tevreden hoe het nu gaat. We krijgen steeds meer een herkenbaar elftal met veelal eigen jongens aangevuld met talenten uit de regio die het leuk vinden om bij EDO te voetballen. Dit is de weg die we zijn ingeslagen en waar we mee verder willen. Erik past perfect in dit plaatje en we zijn daarom ook blij dat hij zijn verblijf bij EDO heeft willen verlengen. We geven hem alle vertrouwen en ruimte om verder te bouwen met deze talentvolle jonge groep.”