Velsenoord tevreden maar niet door met Tevreden

Het contract van de oud-prof zou voor een derde keer verlengd gaan worden maar dat zou inhouden dat de trainer een vast contract zou moeten krijgen. De club is tevreden maar kan door de corona-onzekerheden niet door met Tevreden.

Dat corona een grote invloed heeft op voetbalclubs is geen verrassing meer. Wedstrijden spelen is niet meer mogelijk en trainen in groepjes van twee is niet te doen. Inkomsten zijn al ruime tijd teruggebracht naar een minimum. Nu veel clubs de contracten met hun trainers moeten gaan herzien staat er weer een belangrijke beslissing voor de deur.

Wat ga je doen met de huidige trainer? Wie zegt dat er snel weer gevoetbald kan worden en gaan we überhaupt nog voetballen dit seizoen? Maar ook zijn er trainers die pas sinds dit seizoen op hun huidige positie zitten en slechts een paar wedstrijden hebben kunnen spelen. Hier valt moeilijk een goede beslissing over te maken. In het geval van Velsenoord was het extra lastig aangezien trainer Brian Tevreden aan zijn derde contract zou gaan beginnen. Hierdoor moest de club hem een vast contract aanbieden en dat risico was de club te groot.

Brian Tevreden zat met Velsenoord op een goede weg maar na drie seizoenen moet hij op zoek naar een nieuwe club.  Het eerste seizoen greep de ploeg net naast de promotie door het wegvallen van Geel-Wit en de twee seizoenen daarna zijn vroegtijdig gestopt door corona. “Ik wil graag als trainer in de regio actief blijven want het bevalt mij hier erg goed. Hopelijk kan ik een leuke club hier in de regio vinden”.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem