Velsenoord stopt met zondagselectie

Vierdeklasser FC Velsenoord stopt na dit seizoen met de zondagselectie. De gehele vereniging is vanaf het nieuwe seizoen enkel actief op zaterdag. Trainer Danny Brands gooide dit jaar met zijn groep hoge ogen in de vierde klasse D, maar komt volgend jaar uit in de vierde klasse op zaterdag.  

Velsenoord eindigde op de vierde plek dit seizoen. De club werd daarna in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld door Dynamo en zou oorspronkelijk volgend jaar weer vierdeklasser zijn. De club uit Velsen is dit volgend jaar wel, maar niet meer op zondag. Na een inventarisatie binnen de club is besloten om verder te gaan als zaterdagvereniging.

“Ongeveer vijf weken geleden is het bestuur geconfronteerd met de ideeën die met name in onze selectie de kop hebben opgestoken om van speeldag te wisselen,” zegt secretaris Eric Goedhart op de website van de club. “In de discussie en besluitvorming van het bestuur heeft tevens meegewogen de problemen met de bezetting van de kantine op zondag, de achteruitgang van de zondagafdeling (zondag 3 houdt op de bestaan als elftal wegens gebrek aan spelers) en de belasting van bestuursleden om op zowel zaterdag als zondag alles in goede banen te leiden.”

Voor trainer Danny Brands kwam het als een verrassing, maar inmiddels is zijn blik weer vooruit gericht. “Het was best even een schok, maar we gaan nu vol voor promotie in de zaterdag vierde klasse.” Brands is duidelijk: “Dit is de toekomst van Velsenoord.”

Ondanks de verandering van speeldag, kent de trainer weinig mutaties in zijn selectie. Claudio Gentile en Ricardo Diaz komen over van Jong Hercules, terwijl Taleb Aadi overkomt van Beverwijk. Perry Buijsman en Jeffrey Toebes stoppen bij Velsenoord.

Het is nog niet duidelijk hoe de leeggekomen plek in de vierde klasse D opgevuld gaat worden. Zodra dit bekend wordt, is dit te lezen op voetbalinhaarlem.nl.

FC Velsenoord - Voetbal in Haarlem
Velsenoord stopt met voetballen op zondag. (Foto: Facebook FC Velsenoord)