Zondag 1e klasse A

Velsen settelt zich in de middenmoot

In de zondag eerste klasse A heeft Velsen zich goed hersteld van de nederlaag een week eerder. Na de 2-1 verliespartij tegen runner-up JOS/Watergraafsmeer werd er een klinkende overwinning behaald. Laagvlieger LSVV werd met 4-0 verslagen. Velsen klimt naar de zevende plek en heeft het duel tegen DSOV nog tegoed.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord was Velsen de bovenliggende partij. Zo had Marc Kloosterboer de score al na twee minuten kunnen openen, echter werd zijn poging geblokt. Ook een tweede poging werd geblokt. Daarna bracht LSVV-doelman Stet redding op een inzet van Zeno van Ooijen, maar even later moest hij toch capituleren. Van Ooijen zette de bal voor, waarna Kloosterboer Sebastiaan Scholten vond. De aanvaller zette de 1-0 op het scorebord.

Kort voor de rust moest Velsen-trainer Martin Haar noodgedwongen Daniël Zuiverloon vervangen. De vleugelverdediger leek lelijk geblesseerd aan zijn bovenbeen. Zijn vervanger, Bryan Dijkhuizen, pakte direct geel. Velsen was ondertussen druk op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield Stet zijn elftal in de wedstrijd.

Het spelbeeld veranderde de tweede helft niet. Velsen was de sterkere en de 2-0 was dik verdiend. Op het uur vond Joel Panka Scholten, die zijn tweede van de middag kon maken. Bij LSVV was de pijp leeg, waardoor Velsen verder kon uitlopen. Giovanni Dors zorgde middels een heerlijke vrije trap voor de 3-0 en een paar minuten later scoorde hij ook de 4-0. De tweede gele kaart en dus de rode voor Dijkhuizen was een smetje op de klinkende overwinning.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.