Zondag 1e klasse A

Velsen op karakter voorbij DEM

In de zondag eerste klasse A heeft Velsen uitstekende zaken gedaan in de strijd om deelname aan de nacompetitie. In een ware veldslag werd concurrent DEM met 3-0 verslagen. Tim Groenewoud nam twee treffers voor zijn rekening. Patrick Castricum liep een groot gedeelte van de wedstrijd met een tulband nadat hij een flinke hoofdwond had opgelopen.

De bezoekers uit Beverwijk startten goed aan het duel in Driehuis. Ondanks de harde wind probeerde DEM te voetballen en zette het bij balverlies snel druk op de bal. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. Patrick Castricum probeerde van zo’n veertig meter DEM-doelman Sem Bleeker te verschalken. De doelman zag tot zijn grote opluchting de bal over het doel verdwijnen.

Aan de andere kant schoot Jordy de Vet een vrije trap aan de verkeerde kant van de paal. DEM was de eerste helft de bovenliggende partij, maar kansen voor Roel Pitstra en Martijn Kuijs werden niet benut. Martijn Kuijs zag zijn poging op de paal uiteen spatten.

Velsen - Voetbal in Haarlem
Patrick Castricum (met tulband) zorgde voor de 2-0. (Foto: Frans van der Horst)

Na de rust werd het een heel ander duel. Velsen voetbalde goed mee en kwam snel in de tweede helft op voorsprong. Daniël Zuiverloon gaf voor op Tim Groenewoud die op zijn beurt de 1-0 op het scorebord kon zetten. DEM moest op zoek naar de gelijkmaker, maar gaf daardoor wel de nodige ruimte weg. Na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisploeg enigszins tegen de verhouding in de voorsprong. Patrick Castricum werd diep gestuurd door Michiel de la Mar en vond schitterend de verre hoek: 2-0.

Direct daarna werd het duel beslist. DEM-doelman Sem Bleeker beging een vreselijke blunder door met het uitverdedigen de bal zomaar aan Tim Groenewoud te geven. De Velsense aanvaller pakte dit kadootje graag uit en schoot met zijn tweede treffer het duel in het slot. DEM probeerde de laatste twintig minuten nog te zorgen voor een treffer, maar onder leiding van keeper Sander van der Lugt gaf de Velsen-verdediging geen krimp.

Velsen is hard op weg om als vierde te eindigen in de eerste klasse A. Met slechts één nederlaag in de laatste negen duels doet de ploeg van Ton Pronk het uitstekend. Voor een promovendus een prestatie van formaat, want met een uiteindelijke vierde plek mag de ploeg deelnemen aan de nacompetitie. Promotie naar de hoofdklasse is dan de inzet. Het uitduel tegen EDO en het thuisduel tegen Elinkwijk staan nog op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma vind je op onze klassenpagina.