Velsen elimineert Boshuizen

Het is spannend aan de kop van de 1e klasse A. Velsen stond voorafgaand aan de wedstrijd in Leiden tegen Boshuizen op de eerste plaats met 49 punten uit 23 duels. JOS/Watergraafsmeer volgde op de tweede plaats met 47 punten en Boshuizen op de derde plaats met 46 punten. Voor alle drie de teams telde zondag maar 1 ding, winnen.

Vanaf de aftrap werd er in een hoog tempo gespeeld. Bij beide teams ging er het nodige mis maar Velsen creëerde een veldoverwicht.  De eerste kans in de wedstrijd was na een klein kwartiertje voor Boshuizen. Tommy Sinteur vond Gerson Pisas die met een voetbeweging dacht Yorinn Albers te verschalken, maar de doelman bracht redding. Even later stichtte Velsen het eerste gevaar. Daniel Zuiverloon lanceerde zichzelf maar aangekomen in de 16-meter gleed hij uit voordat hij op de goal kon schieten. Vlak daarna kreeg Bastiaan Scholten de bal niet langs Jean-Marc Antersijn.

Na 30 minuten ontstond er een opstootje tussen Sjoerd Winkelman van de thuisploeg en  Giovanni Dors. Beide spelers kregen een gele kaart waarmee Dors goed weg kwam. Vijf minuten later leek Gerson Pisas de 1-0 op zijn voet te hebben maar zijn schot ging over. Ook Velsen kreeg een grote kans. Daniel Zuiverloon ging er op rechts als een speer van door waarna hij een voorzet gaf die Marc Kloosterboer net over kopte. De rust werd met de brilstand bereikt.

Direct na rust was het raak voor de koploper. Uit een assist van Bastiaan Scholten passeerde Patrick Castricum beheerst Jean-Marc Antersijn, 0-1. Hierna was de thuisploeg de weg kwijt en trok Velsen de wedstrijd naar zich toe. Patrick Castricum kopte over en even later in de handen van Jean-Marc Antersijn maar een knappe aktie van Marc Kloosterboer betekende in de 57e minuut de 0-2. Boshuizen ging op zoek naar de aansluitende treffer maar de Velsen verdediging gaf niets cadeau. Het geloof om nog wat terug te doen verdween bij de thuisploeg. Nadat Daniel Zuiverloon in de 72e minuut het hele rechterverdedigingsblok zijn hielen liet zien en een strakke voorzet gaf scoorde Giovanni Dors de 0-3.

De druiven waren zuur voor Boshuizen. Sohrab Safi kreeg in de slotfase wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart zodat de  thuisploeg met 10 man eindigde.

Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt het ongekend spannend in de race voor het  kampioenschap tussen Velsen en Jos Watergraafsmeer. Volgende week krijgt Velsen bezoek van NVC en  JOS/Watergraafsmeer speelt de Amsterdamse derby tegen Zeeburgia.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras
Foto: Frans van der Horst