Van der Linden en Eindhoven met Spakenburg terug bij HFC

Zaterdag staan HFC en Spakenburg tegenover elkaar. Een beladen duel. Qua verliespunten doet de Koninklijke het nog steeds goed en staat ze virtueel zelfs op de tweede plaats. De realiteit is anders omdat de laatste twee officiële duels – waarvan één in de beker- verloren gingen. Pikant is het duel omdat bij de Blauwen de ex-HFC-spitsen Floris van der Linden en Robin Eindhoven in de voorhoede lopen. Roy Castien maakte begin van het seizoen juist de omgekeerde weg en is weer actief aan de Spanjaardslaan.

Fitheid

Of de Zandvoorter zal starten tegen zijn oude ploeg is de vraag. Hij zat twee weken verplicht thuis en ontbeert wedstrijdritme. Afgelopen woensdag viel hij, in het met 0-1 verloren bekerduel met OSS’20, pas in de tweede helft in.

HFC-trainer GertjanTamerus moet toch al puzzelen omdat ook de linker wingback Vincent Volkert twee weken verplichte sabbatical had. Het debuut van zijn vervanger Roy Deken, ex-Ajax-zaterdag, had niet het gewenste resultaat. Al acteerde de back, die voorheen louter in een 4-3-3-systeem acteerde, in eerdere oefenduels zeer verdienstelijk.

Ziekenboeg

HFC kan nog niet beschikken over rechtsback Danny Hols. Hij stond van de week wel op het trainingsveld maar deed alleen mee aan de warming-up van de sessie. Sietse Brandsma is een stap verder in zijn herstel en verwacht binnenkort weer speelminuten te maken. Kevin van Gasteren liep daarentegen deze week op de training een blessure op en ontbrak ook tegen OSS’20.

 

zzp-boekhouder

Blauwen

Ook Spakenburg werd in de voorronde van de KNVB-beker uitgeschakeld en kan zich in het geheel richten op de competitie. Daar zorgde het afgelopen week voor een surprrse door titelkandidaat Katwijk te verslaan.

De topscorers bij de ploeg van Eric Meijers zijn twee ex-HFC’ers. Robin Eindhoven scoorde vier maal en Floris van der Linden drie keer. De lange spits acteerde afgelopen jaar nog voor HFC en scoorde in het duel met Spakenburg, 1-1.

Tekst Peter Brink
Foto: Pim Hols