Vakantieman Koen Beeren staat op vijf treffers na zijn hattrick tegen Altior

Koen Beeren omarmt het presteren én de vrijblijvendheid bij Bloemendaal. Het was een cocktail die hij jaren geleden liever liet staan, maar anno 2020 geniet de spits van het leven én van het scoren. Drie weken geleden kwam hij pas terug van een tweeweekse vakantie naar Frankrijk. Sindsdien heeft hij al vijf keer gescoord. Afgelopen weekend was het driemaal raak.

Vakantieman

,,Zondag 20 september kwam ik terug van twee weken werk en vakantie. Helaas net te laat voor de eerste wedstrijd tegen HBC. Een ploeg waar ik graag tegen had willen spelen, omdat ik Jeroen de Bruijn en Bram Verhage nog ken van mijn tijd bij HFC.’’

Destijds bij de Koninklijke gaf hij alles voor het voetbal, maar een knieblessure en de revalidatie deden hem zijn ogen openen.  ,,Ik speel nu liever met wat vrienden en mijn broer Tim, die al tien jaar in het eerste speelt bij Bloemendaal. Ik heb het plezier in het voetbal weer hervonden. Dat is toch waar het allemaal omdraait. Ik kan leukere dingen bedenken dan in het weekend in de bus te zitten naar Hardenberg, niet in te vallen en op zondag met het tweede spelen.’’

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Vorig seizoen ging hij in de voorbereiding al met vrienden een paar dagen naar Mallorca en maakte hij met zijn vriendin een langere reis naar Peru. Nu werd het dus Frankrijk.’’

Werk en fun

,,Ik was met een paar vrienden naar Hossegor, Zuid-Frankrijk om te surfen. De eerste week waren we aan het werk en de tweede week hadden wij ook echt vakantie. Op dat moment was het daar allemaal nog code-geel en dus een gebied waar wij naartoe mochten reizen.

Tim Joon vroeg mij wekelijks of ons departement al code-rood had gekregen. Die wilde me er graag weer bij hebben. Dit was pas het geval toen wij net twee dagen terug waren.’’

Coronatest

,,Uiteindelijk hebben toch wel wat mensen een verkoudheid opgelopen die vakantie, en zijn wij voor de zekerheid na terugkomst allemaal getest. Gelukkig allemaal negatief, maar hierdoor miste ik wel de dinsdagtraining en startte ik die zondag op de bank tegen ASC.

Gelukkig mocht ik nog wel een kwartier voor tijd invallen en kopte ik tien minuten voor tijd de winnende 2-1 binnen.’’

Onnodig

,,De week erna startte ik wel in de basis, scoorde ik de 2-1, waarna iedereen dacht dat de wedstrijd binnen zou zijn en we eroverheen zouden lopen.

Helaas was dat niet het geval en zorgden twee simpele counters van de tegenstander ervoor dat we alsnog met 3-2 verloren. Erg jammer.

Net zoals afgelopen zondag tegen Altior, waren wij ook stukken beter, maar op z’n Bloemendaals kwamen wij toch weer 1-0 achter alvorens iedereen enigszins wakker werd.

Hierna scoorde ik de 1-1 uit een assist van Nout van Zweeden. De 2-1 scoorde ik even later vanuit een bal die terugkwam van de paal. De 3-1 nam mijn broer Tim Beeren vanuit een rommelige voorzet voor zijn rekening. De 4-1 was best een leuke goal. Teamgenoten noemde het een Zlatan-achtige goal met een hoop kappen en draaien. Alleen jammer dat trainer Tim er niet bij was. Nu was hij in afwachting van de uitslag van zijn coronatest…..’’

Tekst: Peter Brink

Foto: Indebuurt Haarlem