UPDATE: Stage Roy Castien bij FC Utrecht afgeblazen

De proefperiode die Roy Castien zou volgen bij FC Utrecht is geannuleerd. De blessure die de middenvelder van Koninklijke HFC gister tegen IJsselmeervogels opliep gooit roet in het eten. Castien mocht aankomende week zijn talenten tonen bij de beloften van FC Utrecht.

Castien kreeg tijdens het met 0-1 gewonnen duels bij IJsselmeervogels in de beginfase een harde tik tegen zijn enkel. Die tik zorgde voor de nodige schade, bleek de dag na de wedstrijd. “Ik heb een flink blauwe enkel en hij is heel dik. Ik kan nauwelijks lopen,” reageert de 20-jarige Zandvoorter aan Voetbal in Haarlem.

Roy Castien presteert dit seizoen zo sterk dat diverse betaald voetbal organisaties geïnteresseerd zijn in de kunsten van de topscorer van de Tweede Divisie. Nadat teamgenoot Gertjan Tamerus een lans voor hem brak bij Heracles, was FC Utrecht de club die hem uitnodigde voor een proefperiode. Helaas voor Castien is die nu geannuleerd en of de stage verplaatst gaat worden is bij hem nog niet bekend. “Ik heb er nog niets over gehoord, maar daar ga ik wel gewoon vanuit.”

Komende week komt Castien niet in actie met Koninklijke HFC, omdat er geen speelronde plaatsvindt vanwege een interlandweekend. De aanvallende middenvelder heeft dus twee weken de tijd om te herstellen van de enkelblessure, voordat zijn elftal weer in actie komt. De tegenstander is dan Achilles ’29.

Foto: Pim Hols