MidWest Cup

United/DAVO (zat) heeft weinig moeite met Onze Gezellen

United/DAVO ondervond in de poulefase van de Haarlems Dagblad Cup weinig problemen van Onze Gezellen. De zaterdag derdeklasser won het duel tegen de zondag vierdeklasser met 6-2.

Al in de tweede minuut was het raak. Barry Loerakker kwam op aan de rechterkant en zag zijn daaropvolgende – mislukte – voorzet over Onze Gezellen-doelman Nino Pels het net invliegen. In de minuten daarna was het vooral United/DAVO dat het spel bepaalde. Binnen een kwartier stond er 3-0 op het scorebord door doelpunten van Moreno van Olphen en Mike Munk.

United-OG-Voetbal-in-Haarlem
United/DAVO versloeg Onze Gezellen. (© ViH)

Onze Gezellen werkte hard, maar tegen de ervaren verdediging van United/DAVO kreeg de jonge ploeg van Delano Snijders weinig voor elkaar. Het was dan ook weer de ploeg van trainer Chiel Schneider dat de score verder uitbreidde. Nieuwkomer Nigel Oudshoorn vond met een mooie voorzet Mike Munk, die op zijn beurt prima afrondde: 4-0. Hierna deed ook Onze Gezellen een duit in het zakje. Een vrije trap van Quint Aardenburg belandde in het net achter doelman Ronald van der Giezen. Twee minuten voor de rust bracht Jimmy Vergers de thuisploeg met een prachtig afstandsschot van ruim 25 meter op 5-1.

Na de thee was het een stuk minder spectaculair. Onze Gezellen kreeg een aantal kansen maar Koen Toussain zag zijn vrije trap over gaan en bij zijn volgende kans lag Van der Giezen in de weg. Aan de andere kant werd Seckin Ozcan zijn inzet goed gestopt door Pels. Uiteindelijk werd drie minuten voor tijd de 6-2 eindstand behaald. Binnen een minuut scoorden Nigel Oudshoorn voor United/DAVO en Nick Bouman voor Onze Gezellen.

Door de overwinning heeft United/DAVO 6 punten uit 3 wedstrijden en staat het op de tweede plaats in Poule K. De groepswinst gaat naar VEW. De Heemstedenaren wonnen uit bij UNO met 2-8 en hebben nu 9 punten uit 3 wedstrijden. In de poule staat er nu nog één wedstrijd op het programma. Op dinsdag 5 september ontvangt Onze Gezellen UNO in Haarlem-Noord.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.