Zaterdag 4e klasse D

United/DAVO (zat) mengt zich op emotionele dag in titelstrijd

“Deze is voor jou, Otto,” hoorde je zaterdag Ronald van der Giezen zeggen tegen zijn verzorger. De doelman van United/DAVO had zojuist de kraker in de vierde klasse D van Velsenoord gewonnen, maar stond stil bij het trieste nieuws van Otto de Haan. De Haan zal een trots man geweest zijn, toen hij zijn ploeg gepassioneerd van de koploper zag winnen.

Vanaf de allereerste minuut was duidelijk dat United/DAVO de strijd vol aan ging met Velsenoord. Onder aanvoering van Vincent Verhagen zette de ploeg druk naar voren, werd de tegenstander afgejaagd en werd er geprobeerd de bal snel rond te laten gaan. Binnen vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Furlen Bouma mocht voor een strafschop aanleggen en faalde niet.

United/DAVO - Voetbal in Haarlem
Jimmy Vergers ging zoals altijd voorop in de strijd.

Vooral Marvin Wilkes had het de eerste helft op zijn heupen. De rappe aanvaller liet zijn tegenstander regelmatig zijn hielen zien en was een ware plaag voor de verdediging van Velsenoord. De problemen voor Velsenoord-trainer Danny Brands werden nog groter toen kort na elkaar Nick Cuperus en Davide Pintus er met ogenschijnlijk zware blessures af moesten. De bezoekers kwamen gedurende de eerste helft wel meer in het spel voor en kregen ook een paar kansen. Toch viel de gelijkmaker pas op slag van rust. Robin Moojen rondde keurig af.

Na de rust was het even voor United/DAVO alle hens aan dek. Invaller Glenn Buijsman kreeg twee grote kansen, maar United-doelman Van der Giezen redde zijn ploeg. Het geloof op een goede afloop groeide bij de thuisploeg en dat werd versterkt door een nieuwe voorsprong. Uitblinker Marvin Wilkes kon keurig afronden en zette de 2-1 op het scorebord.

Het laatste kwartier zetten de bezoekers alles op alles. Dat resulteerde in heel veel balbezit, maar zonder grote kansen. Chiel Schneider zag dat zijn ploeg naar achter werd gedrukt, maar zag tot zijn vreugde Furlen Bouma de beslissende treffer scoren. De makkelijk scorende spits kreeg de bal op een presenteerblaadje en afwerken was een eenvoudig klusje. United/DAVO won zodoende met 3-1 van koploper Velsenoord.

Een dweilorkest kwam de derde helft van Otto de Haan inluiden.

Na afloop verscheen op het terrein een dweilorkest en duurde de derde helft extra lang. Alles om verzorger Otto de Haan in het zonnetje te zetten. Met de overwinning zal De Haan ook blij zijn geweest. United/DAVO loopt drie punten in op Velsenoord en twee op DEM die nu samen aan kop gaan. Met een achterstand van drie punten op beide concurrenten kan United/DAVO zich gaan opmaken voor een spannende tweede seizoenshelft met wellicht het allermooiste cadeau voor Otto de Haan.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zaterdag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.