MidWest Cup

United/DAVO plaatst zich makkelijk voor kwartfinale HD Cup

United/DAVO heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup. Op eigen terrein werd VEW met 5-0 verslagen.

Al vrij snel in de eerste helft werd duidelijk dat de thuisploeg een maatje te groot was voor VEW. In het eerste kwartier deden de bezoekers nog redelijk mee, maar na de 1-0 van Enriko Jagernath was het vooral United/DAVO dat de klok sloeg. Niet lang na de openingstreffer kreeg de ploeg van Sjoerd Hamann een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Niels van Dellen ging achter de bal staan, schoot binnen en liet VEW-doelman Jelle de Vries kansloos op een toch wel houdbare bal. United/DAVO ging hierna snel op zoek naar de 3-0. Helaas schoot Frencel Lewis de bal van dichtbij over het doel. Jagernath probeerde het nog met een hard schot op doel maar De Vries pareerde deze prima.

De tweede helft hadden de bezoekers de zaken iets beter op orde. United/DAVO kwam er moeilijker doorheen. Waar in de eerste helft de bal nog goed rond werd gespeeld, werd nu vaker de lange bal gebruikt. VEW speelde compacter en probeerde via Jasper van der Veldt en Jeroen Veltenaar spits Jeroen van Duin te bereiken. De verdediging van United/DAVO had echter weinig moeite met de ongelukkig spelende aanvaller. Halverwege de tweede helft kwam via Frencel Lewis dan toch de 3-0 op het scorebord te staan. Invaller Rick Balaydin bepaalde met twee treffers de eindstand op 5-0.

Assistenttrainer Niels van Buuringen van United/DAVO was tevreden na de wedstrijd. “Prima overwinning. VEW heeft niks te vertellen gehad. Het had eigenlijk 8-0 moeten worden. We missen nog een paar belangrijke spelers zoals Jeffrey van den Berg en Barry Tjeertes. Anders was de score nog hoger uitgevallen.”

Alle uitslagen, de standen en het gehele programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.