Zaterdag 4e klasse D

United/DAVO pakt periodetitel met tienklapper bij DSS

De inzet vooraf was voor de bezoekers duidelijk. United/DAVO had zicht op de tweede periodetitel in de zaterdag vierde klasse D, maar moest dan wel winnen op bezoek bij DSS. Tegelijkertijd moest de grootste concurrent – Alliance ’22 – punten verspelen bij DEM. En zo geschiedde. Maar blijft het hierbij voor de ploeg van Chiel Schneider?

United/DAVO ging na het eerste fluitsignaal fel van start. Schneider had zijn mannen duidelijk gemaakt dat het hoe dan ook een belangrijke dag zou zijn en hij het bij een zege niet heel belangrijk vond wat er bij DEM – Alliance ’22 zou gebeuren. Hij zou hoe dan ook meedoen voor het kampioenschap.

DSS - United/DAVO - Voetbal in Haarlem
United/DAVO was veel te sterk voor DSS.

In de zesde minuut gaf Vincent Verhagen een mooie steekpass op Marvin Wilkes en de aanvaller kon de 0-1 op zijn naam zetten. Slechts drie minuten later bedacht Erhan Kutlu eens van afstand op het doel te schieten. Vanaf het randje van het strafschopgebied schoot hij de bal in de kruising. In de elfde minuut kon DSS iets terug doen via Roald Jan Hes. Hij kon de bal achter United/DAVO-doelman Van der Giezen tikken nadat de eerste poging nog geblokt werd. Een spectaculair begin met drie treffers in nog geen kwartier!

De bezoekers schrokken er niet van en gingen door waar ze mee bezig waren. Na wederom een mooie steekpass kwam Furlen Bouma in scoringspositie, maar hij stuitte deze keer op keeper Jesse Beck. Na een kleine twintig minuten mocht Bouma een nieuwe poging wagen door vanaf twintig meter op doel te pegelen: 1-3.

DSS raakte door de ruime achterstand meer gefrustreerd. De duels werden bijna niet aangegaan en United/DAVO kon met goed positiespel doorbouwen. Halverwege de tweede helft dacht Marvin Wilkes dat hij ook wel van afstand kon schieten en met succes. Hij zette de 1-4 op het scorebord. Waar menig ploeg met een 1-4 voorsprong de touwtjes laat vieren, ging United/DAVO lustig verder met scoren. Na een half uur spelen kreeg Kutlu wederom een kans om de keeper te verschalken. Hij kapte de DSS-keeper uit en legde de 1-5 in het net.

Vlak voor rust creëerden de bezoekers nog een groot aantal kansen. Vincent Verhagen kon wederom een dieptebal versturen. De verdediging van DSS miste de bal compleet, waarna Bouma de 1-6 op het scorebord kon zetten. Bouma verzorgde ook het slotakkoord door de 1-7 ruststand te verzorgen op aangeven van Marvin Wilkes.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders. De bezoekers waren onzorgvuldiger, maar wel nog de bovenliggende partij. Kort na rust kreeg Barry Loerakker een grote kans na een mooie één-twee door de lucht, echter schoot hij de bal wild tegen de keeper op. Halverwege de tweede helft zorgde United-aanvoerder Vincent Verhagen voor een hoogtepunt van deze wedstrijd. Met een schitterende stift scoorde hij de 1-8.

Jimmy Vergers was de maker van de 1-9 door een vrije trap binnen te schieten. Vergers kreeg daarna de kans om zijn tweede binnen te schieten, maar de strafschop verdween naast het doel. Ronald van der Giezen was verantwoordelijk voor de tweede treffer van DSS. De doelman trapte de bal weg bij de zijlijn en deze werd opgevangen door Hes. Hes kon van ruime afstand de 2-9 laten noteren. Drie minuten voor tijd kwam DSS terug tot 3-9 door een doelpunt van DSS-spits Lars Dorjee, de opvallendste man aan DSS-zijde. Direct na deze stuipstrekking besloot United/DAVO DSS achter te laten met dubbele cijfers. Marvin Wilkes schoot zijn ploeg op 10 met een prachtig schot in de kruising, snel gevolgd door het eindsignaal.

Alliance ’22 speelde doelpuntloos gelijk bij DEM, waardoor United/DAVO de tweede periodetitel op haar naam zette. Echter speelde Velsenoord ook gelijk, waardoor de ploeg van Schneider nog een punt achterstand heeft op koplopers Velsenoord en DEM. United/DAVO is dus weer op koers om rechtstreeks te promoveren.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.