O-23 Cup

United en DSK in evenwicht, SVIJ krijgt te veel van OG

De ViH O-23 Cup is begonnen aan haar derde editie. Nadat er vorige week al 8 duels werden gespeeld, volgden er deze week nog twee. SVIJ versloeg Onze Gezellen, terwijl United/DAVO en DSK in een kraker van een duel niet veel voor elkaar onderdeden.

SVIJ – Onze Gezellen
Dinsdagavond werd de verschoven eerste poulewedstrijd tussen SVIJ en OG afgewerkt. Gedurende de eerste dertig minuten van de wedstrijd was het de jonge ploeg uit Haarlem die gretiger was en de gastheren flink onder druk zette. Toch waren het de IJmuidenaren die na een half uur op voorsprong kwamen. Een snelle uitbraak kon door Nick Vader verzilverd worden. Vijf minuten laten kon OG nog op gelijke hoogte komen via een enorme kans voor Quint Aardenburg. Waar hij beter de bal af had kunnen leggen naar de vrije man naast hem, besloot hij voor eigen succes te gaan. Na een zeer vermakelijke eerste helft werd er gerust bij een stand van 1-0.

Na de pauze ging het redelijk gelijk op. Onze Gezellen kreeg na een ruim uur de tweede honderd procent kans. Kevin Creemers stond helemaal vrij voor het doel, maar wist de bal er op magische wijze toch overheen te spelen. Met nog een minuut of twintig op de klok en de nodige druk van SVIJ moesten de gasten een nieuw klap verwerken. Een voorzet van Michael Jalink kon binnen gewerkt worden door Alex Barzilay.

Na deze 2-0 waren de Haarlemmers gekraakt. In tien minuten tijd zorgden de ingevallen Patrick Bruinink en Nabil Hussein ervoor dat er 5-0 op het scorebord verscheen. In het slot van de wedstrijd kon OG nog wel iets terugdoen voor de eer. Roan van Laar haalde zijn ploeg van de nul door al vallend de bal voorbij doelman Sem Schiltmeijer te werken. Een cadeautje van de leidsman zorgde voor een vertekende 5-2. Een onterechte penalty werd benut door Thomas Linck. Nabil Hussein mocht ver in blessuretijd namens SVIJ de eindstand bepalen op 6-2 na een mislukte buitenspelval bij een vrije trap. Beide partijen waren het erover eens. Het was een heerlijke en goede wedstrijd alleen de uitslag was te groot.

United/DAVO – DSK
De aanwezige toeschouwers wreven er de handen voor warm. En terecht. Van het duel in poule C zouden de vonken afvliegen. United/DAVO en DSK lieten beiden zien de mouwen 90 minuten lang op te willen stropen, maar geregeld werd er ook prima voetbal gespeeld. DSK schoot uit de startblokken en kwam door een bekeken schuiver van Remy Prins op voorsprong: 0-1. Niet veel later trok Fouad Malloul de stand weer gelijk. Er ontstond een aantrekkelijk duel met genoeg kansen. Het was aan doelmannen Jesse Zwitser en Kevin Collignon te danken dat er in de eerste helft niet vaker werd gescoord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de derde treffer lag in het doel. Invaller Farai Lintjes schoot de bal hard in de korte hoek en zette daarmee de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Kort daarna stond het alweer gelijk. Ryan van Esveld zag Zwitser ver voor zijn doel staan en schoot de bal met een lob over de United/DAVO-doelman heen.

In de slotfase kregen de teams diverse kansen om de wedstrijd te beslissen. Ded van Norde zag zijn inzet van de lijn gegleden worden door Gino van Dijk. Aan de andere kant schoot DSK-er Mounir Belhaj van dichtbij naast. Toen Lintjes een kopbal gevangen zag worden door Collignon en Prins de bal op de paal schoot, was duidelijk dat het duel in een gelijkspel zou eindigen: 2-2.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.