Trainingskamp heeft Haarlem-Kennemerland hechter gemaakt

René van Marsbergen heeft afgelopen weekend zijn team dichter naar elkaar toe laten groeien door middel van een geslaagd trainingskamp. “Door zo’n weekend wordt de teambuilding versterkt, je hebt namelijk alle groepen en spelers bij elkaar,” aldus de trainer. De wedstrijd die door het uitje verplaatst moest worden, wordt vanavond gespeeld.

“Binnen de ploeg hebben we wat pijntjes en blessures, maar er blijven nog genoeg spelers over die ik in kan zetten.” Zo heeft de trainer met Vernon Weber een spits in de gelederen die voor de doelpunten moet gaan zorgen. “Hij moet nog even wennen, maar de tijd zal zich gaan bewijzen richting de competitie.” En heeft hij twee jongens die onverwachts zijn eerste team al goed kunnen versterken. Ramon Dekker en Noureddine van der Putten, spelers waarvan hij aanvankelijk dacht dat ze bij het tweede team moesten beginnen. “Ze hebben een wat langere weg te gaan om uiteindelijk verschil te kunnen maken, maar zijn er wel toe in staat.”

Van Marsbergen is van mening dat er stappen worden gezet. “Tegen Zandvoort zagen we het al gebeuren; veel kansen maar de bal wilde er niet in. Wij maakten als team verkeerde keuzes. We hebben Jeroen (Roos, red.) die altijd het vertrekpunt is geweest op het middenveld, maar vorig seizoen pakte hij het als spits ook goed op. Als het team straks weer compleet is kan ik keuzes maken en het beste team neerzetten. In zo’n positie hebben wij met Haarlem-Kennemerland nog niet eerder gezeten.”

Vanavond speelt Haarlem-Kennemerland voor de districtsbeker tegen Westzaan, echter is zijn team nog niet compleet. De trainer mist namelijk 4 basisspelers. “Ik speel absoluut zoveel mogelijk met mijn eerste elftal, omdat wij tactische stappen willen maken. Ik heb wel aanvulling nodig vanuit Jong Haarlem-Kennemerland en het tweede, maar zij verdienen dit.”

Tekst: Cindy Klinkenberg
Foto: Archief Voetbal in Haarlem