O-23 Cup

Titelverdediger United/DAVO O-23 begint met zege bij HBC

Titelverdediger United/DAVO kwam gisteravond voor het eerst in actie voor de O-23 competitie van Voetbal in Haarlem. Een afgelaste wedstrijd tegen HYS en een ronde waarin United vrij was zorgden hiervoor. HBC speelde haar tweede wedstrijd, nadat in de tweede ronde gelijk werd gespeeld tegen Alliance ’22. United/DAVO was te sterk voor het jonge HBC en keerde huiswaarts met een 3-6 overwinning.

Vanaf de eerste minuut werd er met name door de ploeg van Sjoerd Hamann prima gevoetbald. HBC had een jonge ploeg op het veld gezet en dit was ook te merken in de duels. United/DAVO was sterker en brutaler, waardoor het bijna elk duel won.

Het duo Frencel Lewis en Ayoub Bouzia zou deze wedstrijd weer een belangrijke rol gaan spelen. Zo openden zij samen de score al na tien minuten spelen. Ayoub zijn inzet werd half gepakt door de doelman, waarna Lewis eenvoudig in kon tikken. Het tweede doelpunt ontstond uit een vrije trap van Ayoub Lewis tekende met een kopbal aan voor zijn tweede treffer. En al na twintig minuten spelen maakte de vleugelaanvaller Lewis zijn zuivere hattrick compleet door een geplaatste bal van buiten het strafschopgebied langs keeper Casper van Keulen te sturen.

Voetbal in Haarlem heeft een serie beelden gemaakt van dit duel. Meer foto’s zijn te bekijken én te bestellen op onze fotopagina.

« van 9 »

Via Jonah Kramer kon HBC zich voor het eerst laten horen. Hij zorgde ervoor dat de thuisploeg van de nul afkwam. Bij een stand van 1-3 zouden we al een prima eerste helft hebben maar het was nog niet klaar. United/DAVO bleef prima combineren en kon hierdoor nog tweemaal tot scoren komen. Doelpunten van Fouad Shokry en Niels van Dellen zette de vierde en de vijfde treffer op de lijst. Voor HBC kon Rafael Metekohy nog tot scoren komen, toen de bal bij de tweede paal voor zijn voeten viel uit een corner. Zo werden we vermaakt met zeven doelpunten in een helft.

In de tweede helft was de wedstrijd al gespeeld en dit was ook aan het spel af te zien. De bezoekers leken een stapje terug te doen, of was het HBC die de tweede helft beter in het spel zat? In ieder geval ging de thuisploeg meer voetballen en United/DAVO meer lopen. Dit resulteerde er helaas wel in dat er minder doelpunten vielen. Er waren wel wat kansen aan beide kanten, want zo kon Jan Kruithof het eens van afstand proberen voor de thuisploeg. Thijs Hofman was hier scherp en kon redding brengen. En aan de andere kant testte Lewis de HBC-doelman nog maar eens.

Halverwege de tweede helft kon Francel Lewis nog wel een keer tot score komen. Wederom plaatste hij de bal langs de keeper en kroonde zichzelf op deze manier tot man of the match. De Heemstedenaren verzorgden wel nog het slotakkoord, doordat Eric Liefting goed kon afronden toen hij één-op-één met Thijs Hofman kwam te staan: 3-6.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto’s: © Voetbal in Haarlem