MidWest Cup

Titelhouder Spaarnwoude niet langs IJmuiden

Regerend kampioen Spaarnwoude kwam woensdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen IJmuiden. De paars-witten kwam op een comfortabele voorsprong, maar moesten deze in de tweede 45 minuten toch nog uit handen geven. “Een mooie voorbereidingspot. Wij hadden een andere speelwijze en die werkt alleen als je honderd procent geeft en dat ging de eerste helft niet goed,” zei Anthony Correia achteraf.

Eerste helft
De eerste helft was voor de thuisploeg, zij sprongen beter om met de omschakelingen. Na balverlies van IJmuiden lag er veel ruimte op het middenveld en kon Spaarnwoude oplopen om zo meerdere malen een aanvaller de diepte in te sturen. Pogingen van Jilles de Vries, Joey Hoogeboom en Maurice Oud misten alleen richting en/of kracht. Aan de andere kant zorgden Milan van Essen en Delano Post voor de moeilijkheden, maar de Spaarndamse doelman Patrick Kort keepte weer een puike pot.

Na een klein half uur was het raak. Joey Hoogeboom ging goed door nadat de bal op de paal belandde en kon zo Jilles de Vries in scoringspositie brengen, 1-0 voor de thuisploeg. Tien minuten later mocht Hoogeboom zelf de handen in de lucht steken. Hij had twee pogingen nodig, maar wist de bal in de touwen te krijgen.

Tweede helft
IJmuiden wist precies waar het de eerste helft mis ging en dat moest anders. Een paar aanpassingen deden wonderen. Toen Kay Brouwer 8 minuten na de rust de aansluitingstreffer binnenkopte uit een corner bleek alles weer mogelijk. Een kwartier voor tijd kwam IJmuiden door een treffer van Wesley Heeres op gelijke hoogte en een spannende slotfase volgde. Het spel ging alle kanten op en beide ploegen konden nog met de overwinning aan de haal gaan.

Doelmannen Max Wester en Patrick Kort moesten alles uit de kast halen. Een ViH All Star onderonsje tussen Kort en Floyd Hille werd gewonnen door de sluitpost. Hille probeerde het maar eens met een pegel van afstand.  Aan de andere kant was het Don Rutte die alleen op Max Wester af kon gaan. Ook hier won de goalie. Wederom een heerlijke pot om de MidWest Cup met een 2-2 eindstand op het scorebord.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.