Thomas van den Houten tweede ex-Telstarspeler die per direct stopt

Ex-Telstar-doelman Anthony Swolfs was dit seizoen de eerste die abrupt stopte met voetballen. Hij leverde zijn contract bij FC Dordrecht in en gaat verder met zijn passie als financieel adviseur.

Dit weekend baarde ex-Telstar-linksback Thomas van den Houten opzien. Hij komt dit seizoen uit voor Spakenburg, maar ook hij stopt. De Zeeuw is pas dertig jaar. De reden die de back opgeeft.

“Ik heb de afgelopen tijd ontdekt dat voetbal niet meer mijn prioriteit heeft. Ik wil bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met mijn zoontje Daley, die in Zeeland woont. Daarnaast wil ik meer tijd en energie in mijn werk in Amsterdam steken. Ik wil niet meer alles opzij hoeven te zetten voor voetbal. Een vriend van me vroeg om samen lessen padel te nemen. Dat is op maandagavond, normaal gezien kan ik dan niet omdat ik moet trainen in Spakenburg. Die verplichting wil ik niet meer.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Van den Houten in actie voor Spakenburg