Terrasvogels stapt over naar de zaterdag

Afgelopen weekend werd duidelijk dat ook Terrasvogels de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal. Voor aankomend seizoen zag het er voor de zondag niet heel rooskleurig uit maar voor de overstap naar de zaterdag is veel animo.

Op de algemene ledenvergadering eind maart werd het voorstel aan de leden gedaan of er uitgezocht mocht worden of het mogelijk was de overstap te maken. Er werd een werkgroep samengesteld. Al gauw werd duidelijk dat het de goede oplossing zou zijn. Ook de KNVB ging snel akkoord. De zondagselectie was voor aankomend seizoen niet meer levensvatbaar. De O-19 lichting, welke op zaterdag voetbalt, zag het niet zitten om op zondag te gaan voetballen. Van de huidige zondagselectie gaan er 8 of 9 spelers mee naar de zaterdag.

Bestuurslid Selectiezaken Edwin van der Heide is er druk mee. “We hebben de afgelopen tijd gekeken hoe we in de mensen zitten aankomend seizoen. We hebben het aan de huidige selectie voorgelegd. In eerste instantie is het natuurlijk niet zo’n makkelijke stap voor die jongens. Uiteindelijk nam Mitchell Smithuis het voortouw en al gauw waren er nog acht spelers die zeiden mee te gaan”. De selectie krijgt vorm. “Zoals het er nu uitziet hebben we ongeveer 37 spelers. Er komen jongens uit de O-19 over en er komen nieuwe spelers bij”.

Het enige wat er nog mist is een trainer. Van der Heide: “De nieuwe trainer hoeft geen spelers mee te nemen. Die zijn er genoeg. Trainers die ge├»nteresseerd zijn mogen zich melden via selectie@svterrasvogels.nl”.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem