Zondag 4e klasse D

Terrasvogels hoopvol winterstop in, Alliance ’22 wint alles

De laatste wedstrijden in dit kalenderjaar van de zondag vierde klasse D zijn gespeeld. Waar de strijd om de koppositie niet meer spannend is, zien we dat de gevechten om andere posities op de ranglijst met week boeiender worden. Terrasvogels won opnieuw en ziet aan de horizon de veilige plek van Onze Gezellen verschijnen. Zwanenburg en Spaarnwoude deden elkaar pijn, waardoor NFC weer kon aansluiten bij de subtop. Een kort overzicht van alle gespeelde duels.

Terrasvogels – Vogelenzang
Simon de Weers heeft als interim-trainer van Terrasvogels zes punten gescoord uit de eerste drie duels. De belangrijke degradatiekraker tegen Vogelenzang werd met 4-2 gewonnen. Eenvoudig ging het niet, maar dat is in de situatie waarin de ploeg uit Santpoort-Zuid zit bijzaak. Henk Hageman opende de score, maar daarna was Terrasvogels het spoor bijster. Door goals van Patrick Frumau en Pim de Koning ging Vogelenzang met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na de rust stelde Terrasvogels orde op zaken. Mitchell Smithuis vergat eerst een strafschop te benutten, maar betaalde zijn misser terug. Door twee goals van Smithuis en één van Pepijn Reesink bleven de drie punten op Sportpark De Elta.

NFC - OG - Voetbal in Haarlem
NFC kende geen problemen met Onze Gezellen. (Foto: George Melchers)

NFC – Onze Gezellen
NFC draait de laatste weken uitstekend. De laatste drie duels werden winnen afgesloten. Onze Gezellen maakte geen schijn van kans en verliet het veld met een 5-0 nederlaag. Halverwege stond er een 3-0 stand op het scorebord door treffers van Lennart van der Leest, Dennis Melkert en Harold Aanholt-Soliz. Direct na rust zorgde Luigi Olieberg voor de 4-0. Het slotakkoord was voor Sander Klaver die tien minuten voor tijd de 5-0 verzorgde.

DSK – DSS
DSK voegde wederom drie punten toe aan het totaal door DSS met 2-1 te verslaan. Een domper voor DSS, want de ploeg was zeker niet de mindere. Roy de Graaff opende de score voor de thuisploeg, maar Cas Weltevreden schoot DSS daarna weer op gelijke hoogte. Man of the match werd Sonny van der Weijden toen hij de 2-1 kon maken. DSS drong aan en verdiende de gelijkmaker, echter viel deze niet.

Zwanenburg – Spaarnwoude
Het duel in Zwanenburg eindigde zoals het was begonnen: 0-0. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Veel duels in kleine ruimtes tot gevolg. Een spelletje wat Spaarnwoude niet graag speelt, maar toch kregen de Spaarndammers de grootste kansen via Clint van der Deijl en Joey Hoogenboom. Zwanenburg kreeg in de slotfase via Joshua van Mauw een grote kans om alsnog de drie punten in eigen huis te houden, maar Spaarnwoude-doelman Patrick Kort redde zijn ploeg.

Alliance '22 - Waterloo - Voetbal in Haarlem
Alliance ’22 won met 6-1 van Waterloo. (Foto: Twitter Alliance ’22)

Alliance ’22 – Waterloo
Alliance ’22 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een eclatante 6-1 zege op Waterloo. De ploeg was oppermachtig en liet de bal zeer makkelijk rond gaan. Casama de Wit opende de score halverwege de eerste helft. Door de 2-0 van Rob Fenger gingen de teams rusten met een 2-0 ruststand.

Na de thee liep de score op. Casama de Wit, Jasper Wille (twee maal) en Nick Duijn scoorden de tweede helft voor de thuisploeg. Mike van der Toorn zorgde voor de eretreffer aan Waterloo-zijde. Alliance ’22 heeft alle duels voor de winterstop gewonnen. De voorsprong op nummer twee Zwanenburg bedraagt maar liefst elf punten.

HBC – BSM
HBC is stilletjes bezig met een sterke opmars, want voor de vierde keer op rij werd er gewonnen. Nu was BSM het slachtoffer en werd met 5-1 verslagen. De hele jonge ploeg van Peter van der Waart laat uitstekend voetbal zien en scoort gemakkelijk. Neil van Hooff, Bram Schoof en Eric Liefting schoten de thuisploeg naar een 3-0 voorsprong. Daarna moest HBC met een man minder verder door een rode kaart voor Martin Hocker. Het deerde de Heemstedenaren niet. Neil van Hooff scoorde voor rust zijn tweede treffer. Bas Aarts schoot in het tweede bedrijf de 5-0 binnen, waarna Jan Douwe Box de eretreffer voor BSM mocht maken.

DIO – RCH
Het duel tussen DIO en RCH is verplaatst naar 26 februari 2017 naar aanleiding van het ongeval met DIO-doelman Ron Schot.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.