Zaterdag 4e klasse C

Terrasvogels en DSK in evenwicht

Voor de neutrale toeschouwer was de vierde klasse-wedstrijd Terrasvogels-DSK een wedstrijd om van te smullen. Veel kansen, weinig verdedigen en dus volop doelpunten.

Maar de beide trainers moeten bijkans gek zijn geworden van wat hun ploegen lieten zien. De gasten bakten er verdedigend weinig van, de thuisploeg was kampioen kansen missen. In Santpoort werd het 4-4, maar 8-8 had ook niet gek geweest.

Na twee minuten lag de eerste goal al in het netje. Remy Prins werd op maat bediend door Kevin Collignon en hij zette DSK op 0-1. Nauwelijks vijf minuten later kreeg Pieter Kors de bal op een presenteerblaadje van Thom Specht om voor Terrasvogels de gelijkmaker binnen te prikken. Weer een kwartier later schoot Lars van Kruiselbergen de 1-2 binnen en drie minuten dáárna kopte Rick Balaydin – misschien wel in buitenspelpositie – DSK naar een 1-3 voorsprong.

Maar nog voor rust herstelde de thuisploeg zich. Eerst mocht Mitchel Smithuis twee keer aanleggen om de aansluitingstreffer te maken, twee minuten daarna stiftte Henk Hageman bijzonder fraai de 3-3 over DSK-doelman Bart Muller heen. Het is dat diezelfde Muller een sublieme redding in huis had op een schitterende inzet van Thom Specht, anders had Terrasvogels zelfs met een voorsprong gaan rusten.

Na de thee was het opnieuw DSK dat het scherpst begon. Nu mocht Roy de Graaff zich laten feliciteren met de 3-4. Maar weer konden de Haarlemmers niet lang genieten van de voorsprong. Smithuis schoot tegen de lat, waarna invaller Toine Rombouts er als de kippen bij was om de bal binnen te werken. Bij die acht doelpunten bleef het en dat mocht eigenlijk wel een wonder heten. Want DSK kwam nog een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Maar ook Terrasvogels creëerde tal van kansen en had eigenlijk moeten scoren. Al hadden de mannen van coach Marchano Lemmert de pech dat Bart Muller een paar onwaarschijnlijke reddingen in huis had. Hij hield DSK – dat het het laatste kwartier conditioneel niet meer kon bijbenen – knap op de been.

,,Gematigd tevreden’’, was de conclusie van Terrasvogels-trainer Lemmert. ,,We missen te veel kansen.’’ Zijn DSK-collega was bepaald niet tevreden. ,,Een chaos. Vooral na rust’’, vond Swen van Kruiselbergen het spel van zijn ploeg. Vorig weekend was DSK nog op trainingskamp in Spanje, maar het heeft er alle schijn van dat de ploeg daar níet op verdedigen heeft geoefend.

De uitslagen en de stand van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom