Terell Ondaan bewijst direct zijn waarde

Telstar heeft drie belangrijke punten gewonnen. Helmond Sport, dit seizoen nog zonder overwinning, werd met 1-2 verslagen. De invalbeurt van de donderdag gecontracteerde Terell Ondaan besliste de wedstrijd.

Goed was het spel van de Velsenaren niet, maar na afloop treurde daar helemaal niemand om. Mike Snoei stond na afloop zelfs bijna een feestje te vieren. “We waren ongelofelijk gehandicapt, met best wel veel invallers. Ze hebben een geweldige mentaliteit getoond.” Snoei moest door de vele afwezige basisspelers aardig wat trucs uitvoeren om tot een bevredigende basiself te komen. Zo moest bijvoorbeeld Van Iperen, Van Heertum en Korpershoek vervangen worden.

Van der Gaag opende de wedstrijd met een schot op de lat. Daarna was ploeggenoot Zeldenrust gevaarlijk, maar Telstar-doelman Jeroen Houwen had het geluk aan zijn zijde zodat zijn misgreep geen schade opleverde. Het was een zeer matige eerste helft, waarin de bezoekers geen gevaar konden stichten.

In de tweede helft was wederom de eerste kans voor Helmond Sport. Een hoogstandje van Nauts werd uitstekend gekeerd door Jeroen Houwen. Na een uur spelen bracht Snoei aanwinst Terell Ondaan binnen de lijnen. Het leverde direct het nodige gevaar op. Korte tijd na zijn invalbeurt werd hij in het strafschopgebied van de thuisploeg naar de grond getrokken. Het leverde Verkennis een rode kaart op en Telstar een penalty. Kyle Scott schoot hard en laag binnen en scoorde zijn eerste treffer in de Keuken Kampioen Divisie.

Kyle Scott probeerde het even later met een poging van 35 meter, maar zag de lange bal op de lat uiteen spatten. Helmond Sport trachtte de gelijkmaker te forceren, maar gaf daarbij de nodige ruimte weg. Uit een snelle uitbraak verdubbelde Telstar de score. Ondaan gaf voor, Mertens stapte over de bal heen, waarna Najah de 0-2 kon binnenprikken.

In de slotfase scoorde Meijers nog de 1-2 voor Helmond Sport, maar daarmee was de koek op. Zijn elftal eindigde door een tweede rode kaart ook nog met negen man. De vierde zege van dit seizoen voor Telstar was een feit. De ploeg stijgt daardoor naar de elfde positie, al hebben diverse concurrenten nog een wedstrijd tegoed.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures