Keuken Kampioen Divisie

Telstar weet op het juiste moment het net weer te vinden

Na vier wedstrijden zonder te scoren heeft Telstar het doel van de tegenstander weer gevonden. In Emmen werd de plaatselijke FC op een 2-3 nederlaag getrakteerd. Door de zege kan een plek in de halve finale van de playoffs de Velsenaren in feite niet meer ontgaan.

Binnen tien minuten opende Melvin Platje de score. Hij kroop bij een hoge diepe bal van Schouten slim voor zijn tegenstander die hem tot drie keer toe vasthield. De bal ging op de stip en Platje schoot de strafschop beheerst binnen. Het was de 63e treffer van Telstar dit seizoen. Een magisch getal, verwijzend naar het jaar waarin de club werd opgericht.

Op het halve uur kwam Emmen op gelijke hoogte. Wederom werd er gescoord uit een strafschop, nadat Van Huizen te laat zijn sliding inzette. Rody de Boer kwam nog in de buurt van de inzet, maar Cas Peters scoorde de 1-1. Lang genieten van de treffer kon de thuisploeg niet, want Jerdy Schouten haalde drie minuten later verwoestend uit voor de 1-2. Kort voor rust bepaalde Andrija Novakovich de ruststand op 1-3.

Na de rust had Telstar het lastiger. Emmen ging op jacht naar de aansluitngstreffer. Een kwartier voor tijd viel deze. De pas 17-jarige Thijs Dallinga bezorgde de Emmen-fans weer hoop. Er volgde een hachelijk kwartiertje voor Telstar, maar De Boer liet een derde treffer niet toe.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.