Telstar verloor thuis nog nooit van Jong AZ

Telstar ontmoet vrijdagavond in Jong AZ zijn favoriete tegenstander.

Zeven keer speelden de Witte Leeuwen thuis tegen de Alkmaarders. Viermaal werd gewonnen, drie keer eindigde het duel in een gelijkspel.

 

De kans is groot dat Tom Overtoom weer in de basis start. Overtoom gold als tiener als een groot talent binnen AFC Ajax, tot een basisdebuut in Ajax-1 kwam het niet.

Na een rondgang langs talloze clubs belandde hij in november op Sportpark Schoonenberg, opvangcentum voor routiniers op jacht naar eerherstel. Overtoom kwam op ‘amateurbasis’ over nadat zijn contract bij NEC werd ontbonden.

Opvallend was dat vorige week bij TOP Oss Yaël Liesdek op de bank zat. Hij viel wél overtuigend in. De revelatie van het seizoen verlengde een dieptepass in één keer op de vrijstaande ‘derde man’ Glynor Plet, die alleen maar hoefde in te tikken.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Voor Telstar-keeper Jasper Schendelaar is het een bijzonder duel.Hij staat officieel nog onder contract in Alkmaar.

Ozan Kökcü zal bij de Witte Leeuwen op de bank beginnen. Sven van Doorm, Siebe Vandermeulen, Vincent Regeling en Kick Groot zijn geblesseerd.

Bij het AZ van de trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn loopt Des Kunst in de spits. De IJmuidenaar scoorde dit seizoen tweemaal. Bij AZ is Thijs Oosting niet van de partij, hij is per direct verhuurd aan RKC Waalwijk.