Telstar tergend langzaam richting halve finale play-offs

Stapje voor stapje komt instromen in de halve finale van de play-offs dichterbij. Ondanks dat Telstar de laatste weken nodige punten laat liggen, mag het in feite niet meer misgaan. Ook de concurrenten laten geregeld punten liggen. Tegen Jong PSV werd voor de derde keer in 4 duels doelpuntloos gelijkgespeeld.

Tactiek
Trainer Mike Snoei wisselde de afgelopen weken geregeld van tactiek. Met het ook op de play-offs wilde hij wat meer zekerheid inbouwen, maar tegen Jong PSV schakelde hij weer terug naar het vertrouwde 4-3-3. Met Novakovich in de punt en Hamdaoui van links oogde het weer wat zekerder dan de afgelopen wedstrijden.

In het eerst bedrijf gebeurde er niet bijzonder veel. Telstar was de bovenliggende partij, maar grote kansen werden niet veel gecreëerd. Op een kans voor Novakovich na. De Amerikaan zag zijn poging gered worden door Yanick van Osch, de Eindhovense doelman. Frank Korpershoek schoot kort daarna hard over.

Dichtbij
PSV kende een sterke beginfase van de tweede helft. Met name vleugelaanvaller Cody Gakpo maakte het zijn tegenstander Cabral geregeld lastig. Telstar nam het initiatief weer over en ging op jacht naar de eerste treffer in 5 duels. Novakovich kwam nog dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Ook aanvoerder Korpershoek kreeg nog een mogelijkheid, maar besloot de bal af te geven aan Melvin Platje. Zelf schieten had wellicht meer opgeleverd.

Telstar lijkt op weg naar de halve finale van de play-offs. Met duels in het verschiet tegen concurrenten Emmen en De Graafschap hebben de Witte Leeuwen alles zelf in de hand. Aanstaande maandag moet de ploeg naar Emmen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl