Keuken Kampioen Divisie

Telstar-spits Seager scoort vier keer tegen DEM

Over twee weken opent Telstar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de eerste speelronde staat het uitduel tegen RKC Waalwijk op het programma. In de aanloop naar de ouverture laat trainer Mike Snoei veel spelers de nodige minuten maken, maar zoekt hij tevens naar zijn sterkste elf. Tegen DEM liet met name Ryan Seager zien makkelijk te kunnen scoren.

De Engelse aanvaller scoorde voor de rust al twee keer en na de rust deed hij dat nog een keer. De Witte Leeuwen grepen overigens na een half uur spelen een 1-0 voorsprong door een kunstig gekrulde vrije trap van Elso Brito. Zodoende werden de amateurs uit Beverwijk met 5-0 aan de kant gezet. DEM was wel nog dichtbij een eretreffer maar Telstar-doelman Sven van der Maaten keerde in de slotminuut de strafschop.

Mike Snoei testte de Engelse aanvaller Hakeem Araba. Sinds donderdag trainde hij mee met de selectie en hij kreeg tegen DEM direct de kans om zich 90 minuten te bewijzen. Op de assist bij de 5-0 na is hij niet veel gezien. Snoei bekijkt Araba nog een aantal trainingen, voordat hij beslist of de aanvaller van toegevoegde waarde is.

Telstar oefent vandaag om 17.00 uur tegen BVV De Kennemers. De spelers die tegen DEM niet in actie kwamen, zullen aan het werk te zien zijn in Beverwijk.