Keuken Kampioen Divisie

Telstar pakt volle buit tegen Almere

Na vier wedstrijden zonder winst heeft Telstar de wedstrijd tegen Almere City FC wel gewonnen. Op het eigen Sportpark Schoonenberg zegevierden de Witte Leeuwen met 1-0. Het doelpunt van Telstar werd al in de eerste minuut gescoord.

Reda Kharchouch kreeg de bal aan de linker zijlijn aangespeeld en lanceerde zichzelf richting het doel van Almere-keeper Joshua Smits. Tot ieder verbazing haalde hij vanuit een moeilijke hoek verwoestend uit en liet Smits kansloos achter. Dit was meteen het hoogtepunt van Telstar in de gehele wedstrijd.

De ploeg van trainer Andries Jonker kreeg amper kansen en het was te danken aan goed keeperswerk van Anthony Swolfs dat de nul bleef staan. Curieus was de redding van Swolfs in het zestienmetergebied na een terugspeelbal. Terwijl de vrije trap werd genomen stond Swolfs duidelijk op te weinig afstand, maar scheidsrechter Gerrets liet het toe ondanks hevige protesten van diverse Almere-spelers.

In de tweede helft piepte en kraakte het achterin bij de Velsenaren, maar onder leiding van Frank Korpershoek, die overal goed tussen zat, bleef de voorsprong staan. Vlak na de rust kreeg Charlie Gilmour de grootste kans van de wedstrijd om de 2-0 te maken, maar hij schoot hard en hoog over. Na de wissel van Glynor Plet in plaats van Elayis Tavsan werd door Telstar alleen nog maar de lange bal gehanteerd en dat deed de amusementswaarde van de wedstrijd zeker niet goed.

De uitslagen en stand van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Finn van Leeuwen