Telstar pakt geen punten in Maastricht

Op bezoek bij MVV Maastricht heeft Telstar de eerste nederlaag van 2019 geleden. Door twee treffers van Anthony van den Hurk eindigde de wedstrijd in 2-0. Telstar-nieuwkomer Karim Rossi zat nog niet bij de selectie.

Het duel in Maastricht begon voor de Witte Leeuwen dramatisch. Binnen no-time lag de bal achter doelman Wesley Zonneveld, toen Anthony van den Hurk kon binnenkoppen. Telstar liet na persoonlijke duels te winnen en kansen werden amper gecreëerd. MVV daarentegen was wel gevaarlijk. Holtby schoot naast en Schroijen had net teveel tijd nodig. Het grootste gevaar van Velsen-kant kwam van de voet van Ahmed Mendes Moreira. Zijn artistieke omhaal veranderde in een simpel op te pakken balletje voor de doelman van MVV.

Kort voor het rustsignaal kwamen Van den Hurk en Holtby een schoenmaat tekort om een voorzet van Vermijl binnen te werken, terwijl aan de andere kant Senne Lynen niet toekwam aan een schot. Het was één van de weinige wapenfeitjes van Telstar.

De bezoekers begonnen de tweede helft beter. Trainer Mike Snoei liet Cabral achter in de kleedkamer en bracht El Idrissi in. Het bracht enig effect, want Telstar speelde met meer dreiging en de gelijkmaker had kunnen vallen toen Ondaan de paal raakte. Direct daarna viel de 2-0, wederom door Van den Hurk.

Telstar nam daarna meer risico en creëerde kansen op de aansluitingstreffer. Moreira schoot hard naast en de ingevallen Mertens zag twee inzetten gestopt worden door doelman Koopmans. Het lukte de bezoekers überhaupt niet om de doelman te verslaan, waardoor Telstar na de gelijke spelen tegen NEC en Sparta Rotterdam voor het eerst dit jaar onderuit ging. De Witte Leeuwen behouden de zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en zien het gat naar een ticket voor de play-offs oplopen tot acht punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Martijn Prinsen
Foto: 1963-pictures.nl