Telstar op valreep naast laagvlieger Helmond Sport

Telstar heeft zondag gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De ploeg van Mike Snoei moest koste wat het kost de drie punten pakken wilde het nog een rol spelen in de strijd om de eerste tien plekken. Na een slechte wedstrijd was het Senne Lynen die er vlak voor tijd voor zorgde dat er ieder geval een punt in Velsen bleef.

Telstar begon goed aan de wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten kregen de Velsenaren twee kansen om de score te openen, maar het net werd niet gevonden. Helmond profiteerde hiervan en kwam in de twintigste minuut na een mooie combinatie op een 0-1 voorsprong via Sprangers. Een grote domper voor de mannen van Mike Snoei, die hier duidelijk niet op gerekend hadden. Na onoplettendheid achterin kon Sprangers in de 35e minuut zelfs zijn tweede goal maken, maar na het uitspelen van keeper Zonneveld lukte het hem niet om de bal in het open goal te schieten. Hierna waren er geen grote kansen meer en dus werd de rust ingegaan met een 0-1 stand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste. De thuisploeg met het meeste balbezit, maar doordat er slecht met dit balbezit werd omgegaan, werden er weinig kansen gecreƫerd. Beide ploegen speelden afwachtend en durfden geen enkel risico te nemen. Dit maakte de wedstrijd saai en eentonig, wat ook te merken was aan de stilte in het stadion. In een tweede helft, waarin geen enkele kans werd gecreƫerd, lukte het Telstar dan toch om de gelijkmaker te scoren. Drie minuten voor tijd wist Senne Lynen na een goede voorzet van Brito van dichtbij binnen te schieten. Een punt tegen de nummer zestien is natuurlijk niet goed, maar gezien het spelbeeld in de tweede helft had er ook echt niet meer in gezeten.

Telstar speelt dus gelijk, maar goed was het niet. Aan niets was te zien dat deze ploeg nog wil strijden om een plek in het linker rijtje. Mike Snoei zal alle zeilen moeten bijzetten, wil het nog een positieve draai krijgen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: 1963-pictures.nl