Telstar onnodig kopje onder in Leeuwarden

Het is Telstar niet gelukt de ingezette winnende serie een goed vervolg te geven. In Leeuwarden werd er met 2-0 verloren van SC Cambuur. De Witte Leeuwen controleerden een groot deel van het duel, maar konden voorin geen vuist te maken.

Na een afwachtend en twijfelend begin van het duel opende de thuisclub de score. In de twintigste minuut zette Kevin van Kippersluis de 1-0 op het Leeuwardse scorebord, al had de treffer volgens Telstar-trainer Mike Snoei afgekeurd moeten worden. “Najah werd onder de voet gelopen. Dit was het breekpunt.” In het restant van de eerste helft was Cambuur de betere, maar ontbrak het vaak aan een goede eindpass. Karim Rossi kreeg de kans op de 2-0, maar zijn poging ging naast.

Na de rust controleerde Telstar het duel. De bezoekers drukten de thuisploeg naar achteren en zochten nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Een vuist kon er echter amper gemaakt worden. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Mathieu schoot de dichtbij de 2-0 binnen, nadat de bal niet goed kon worden weggewerkt door de Velsense verdedigers.

“Ze waren dodelijk effectief in de omschakeling,” zei Snoei na afloop. “We hadden grotendeels de wedstrijd onder controle. Maar we hebben verdomd weinig gecreëerd. In de tweede helft werd het onrustig. Mede door de kaarten. Dan wordt het nog moeilijk om wat te forceren. Voor ons gevoel zat er meer in. Uithuilen en dan proberen tegen FC Twente er iets beter van te maken.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl