Keuken Kampioen Divisie

Telstar onmachtig tegen Cambuur

Het is Telstar zaterdagavond niet gelukt om zich te revancheren van de nederlaag tegen NEC. Op Sportpark Schoonenberg verloren de Witte Leeuwen met 0-2 van het Friese SC Cambuur.

Op de overwinning van de ploeg uit Leeuwarden viel weinig af te dingen. Vooral in de eerste helft kwam Telstar te kort en waren kansen ver te zoeken voor de thuisploeg. Cambuur raakte via Giovanni Korte nog binnen het eerste half uur de paal en kwam na vierentwintig minuten op voorsprong. Jamie Jacobs was de speler die uiteindelijk de bal in het doel schoot na twee eerdere doelpogingen in enkele seconden. Telstar kwam er niet aan te pas en verloor vooral op het middenveld de slag.

Na de pauze was er een beter Telstar te zien. De weg naar het Cambuur-doel werd iets makkelijker gevonden, maar tot erg grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant had Korte wederom de mogelijkheid tot het maken van een doelpunt, maar zijn schot ging hoog over. De inbreng van Glynor Plet en Tuur Houben zorgde voor iets meer gevaar voorin. Houben kreeg zelfs een redelijke kans binnen het zestienmetergebied, maar hij schoot recht op doelman Stevens af. Tien minuten later, een kwartier voor tijd, kopte Frank Korpershoek de bal na een hoekschop richting de benedenhoek, maar ook zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Cambuur verdedigde verder goed en counterde zich naar de overwinning. Zes minuten voor het einde verschalkte Alex Bangura doelman Anthony Swolfs en zorgde daarmee voor het slotakkoord.

Telstar is de goede flow van de start van het seizoen kwijtgeraakt en staat door de nederlaag tegen Cambuur nu op de tiende plaats. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 13 september in Maastricht tegen MVV.

Tekst: Finn van Leeuwen