Telstar neemt in de rust van duel met Roda afscheid van Frank Korpershoek

Frank Korpershoek wordt vrijdag nog een keer in het zonnetje gezet door Telstar.  

Mister Telstar betreedt in de rust van Telstar – Roda JC het veld om afscheid te nemen van het publiek dat hem jarenlang heeft gesteund.

Voorafgaand aan de wedstrijd vanaf 19.00u is Frank bij de hoofdingang van het BUKO Stadion voor een signeersessie. Hier zijn dan o.a. de speciale wedstrijdshirts van vorig seizoen met de bedrukking “Dank Frank” verkrijgbaar.

Vele sponsoren hebben twee extra kaarten van Telstar gehad om het stadion vol te laten stromen.

Korpershoek speelde in de jeugd van HFC en belandde via deze club bij DWV. Hier werd hij door Telstar gescout. ,,Vanaf de eerste dag heb ik een goed gevoel bij Telstar gehad en dat is eigenlijk alleen maar gegroeid. Ik wilde gewoon voetballen.

Ik wist dat ik geen wereldvoetballer van het jaar zou worden, maar was wel benieuwd waar mijn plafond zou liggen. Mijn allereerste wedstrijd voor Telstar was tegen Fenerbahçe. Mijn directe tegenstander was Nicolas Anelka en ik kreeg toen het idee dat er nog wel ruimte voor verbetering was, haha. Het werd 7-0, maar het was een prachtervaring.

Het ging me niet om het geld. Dat was bij andere clubs echt wel beter.”

Zijn eerste speelminuten maakte Korpershoek tijdens Stormvogels Telstar – Helmond Sport op vrijdag 18 augustus 2006. Vier minuten voor tijd liet trainer Luc Nijholt hem debuteren. Hij speelde bijna 400 duels voor de club uit Velsen-Zuid.

Korpershoek is nu assistent-trainer van Gertjan Tamerus bij HFC, jeugdtrainer Middenbouw bij AFC Ajax en hij volgt de opleiding UEFA A – voorheen TC1-.

Tekst: Peter Brink

Foto: 1963-pictures.nl