Telstar mist karrenvracht aan spelers, Andries Jonker blijft positivo

Voor Andries Jonker is het glas altijd halfvol. Waar andere trainers zeuren dat er lopende het seizoen twee spelers – Soto en Benamar- worden weggehaald, focust Jonker zich op de dingen waar hij wél invloed op heeft, siempre positivo, nunca negativo.

 

In een interview met ViH acht hij Telstar zelfs in staat, om na 33 jaar absentie, terug te keren naar de eredivisie. Of dit een roze droom is of realiteit zal blijken.

Telstar treft vrijdag om 21.00 uur Eindhoven en moet winnen om nog aansluiting te houden met de achtste plek. Een positie die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Jonker kan niet beschikken over Gyliano van Velzen, aanvoerder Frank Korpershoek, talent Yaël Liesdek, Siebe Vandermeulen, Gyliano van Velzen, Richelor Sprangers, Sven van Doorm, Kick Groot en Tom Overtoom. Het meespelen van Daniel Adshead is onzeker.

Desondanks heeft de Amsterdammer zijn roze bril op en denkt dat de Witte Leeuwen op sportpark Schoonenberg moeten kunnen winnen.

Ex-HFC’er Robin Eindhoven maakte dinsdag tegen NAC zijn debuut, maar de spits heeft nog een lange weg te gaan, aangezien hij maanden geen wedstrijd speelde.

 

Eindoven zit de laatste weken ook in een neerwaartse spiraal en moet winnen om aansluiting te krijgen voor een plek bij de eerste acht. Trainer Ernie Brandts hemelt de  Velsenaren alvast een beetje op.

”Telstar is een ploeg die ook voor de eerste acht plekken wil strijden. Ze kunnen goed voetballen en hebben een goede selectie tot hun beschikking”, aldus de ex-international.

Tekst: Peter Brink