Keuken Kampioen Divisie

Telstar loopt in (zee) fuik

‘’Het is en blijft voor ons altijd een lastige wedstrijd. Met hun beperkte budget slaagt Telstar er elke keer weer in aansprekende resultaten te halen tegen ons. Uit slaagden we er maar net in gelijk te spelen na een 2-0 achterstand. Chapeau hoor,’’ roemde Volendam- beleidsbepaler Keje Molenaar zaterdagochtend in de RTV Noord-Holland radioshow van Telstar- fanaat Leo Driessen.

Volendam leek aanvankelijk af te stevenen op promotie plek 1 of 2 maar moest de laatste maanden afhaken. Na kampioen Cambuur weliswaar de meeste productieve ploeg van de Keuken Kampioen Divisie maar verdedigend incasseren de ambitieuze Volendammers te veel tegentreffers (49) voor een absolute toppositie. Wat rest is een plek in de nacompetitie met dit seizoen een geringe kans op meer.

Kon Telstar zondagmiddag nog meer zand strooien in de haperende motor en dit keer eens niet in de absolute slotfase dure punten verspelen? Alle ingrediënten voor een leuke middag en dé perfecte manier om het seizoen toch nog wat glans te geven. De goede wil was zoals gebruikelijk in ruime mate aanwezig. Een (vissers)derby maakt namelijk altijd extra krachten los. Jammer alleen dat ook dit weekend publiek nog niet welkom was in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar gaf echter niet thuis en verloor verdiend.

85 minuten lang figureerde Telstar in een voorstelling. Vanaf de eerste balomwenteling zette Volendam de toon. Alle man-op-man duels werden in hun voordeel beslist en het is dat Telstar-keeper Jasper Schendelaar in puike vorm verkeerde want anders was het met de rust al over en sluiten geweest. Nu vond alleen Martijn Kaars, geheel ongedekt, een gaatje na een kwartier spelen;1-0. Op felheid, fitheid en handelingssnelheid afgetroefd, met name op het middenveld. Er viel geen eer te behalen voor Telstar waar Frank Korpershoek, verdienstelijk acterend overigens, na weken blessureleed weer zijn opwachting maakte. Zijn kompaan en sterkhouder Redouan El Yaakoubi werd echter node gemist achterin en ontbrak vanwege een blessure.

Na de hervatting bleef Volendam aanvankelijk oppermachtig, zonder dat het nog veel uitgespeelde kansen creëerde. Opvallend was wel dat de thuisclub tegen maar liefst vijf gele prenten aanliep in een overigens fel maar vrij correct duel. Na 85 minuten pas kwam Telstar eindelijk dan tot leven toen Volendam inmiddels met een man minder speelde ( Twigt 2xgeel) maar invaller Robin Eindhoven maaide eerst volledig over de bal heen in kansrijke positie en vond drie minuten later de knie van Volendam-keeper Nordin Bakker. Het slotakkoord was echter voor Volendam. De pas 16-jarige invaller invaller en debutant Lequincio Zeefuik, familie van en nu al gezegend met het fysiek van één van zijn broers, profiteerde optimaal van wanorde in de Velsense verdediging. Nee, het hield bepaald niet over aan de boorden van het IJsselmeer. Een gemiste kans!

Hans Akkerman