Telstar komt op alle fronten tekort

Als iemand nog het idee had dat Telstar dit seizoen een kleine rol van betekenis zou kunnen gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie, dan kan die gedachte na de nederlaag tegen N.E.C. de prullenbak in. De 0-3 eindstand was nog aan de magere kant. Telstar kwam fysiek, tactisch en mentaal te kort.

Kwam het thuisduel tegen Telstar voor N.E.C. als geroepen? Het elftal van Jack de Gier liet de laatste weken veel punten liggen. De kwetsbaarheid die de titelkandidaten uit Nijmegen parten speelde, kon geen moment door Telstar benut worden. N.E.C. was vanaf de eerste tot de laatste minuut de sterkere en won dan ook zeer verdiend.

De openingstreffer was van grote schoonheid. Jonathan Okita nam de bal perefect aan, zette met twee lichaamsbewegingen zijn tegenstander te kijk en schoot de bal in de vijfde minuut in de verre hoek achter Telstar-doelman Jeroen Houwen. Daarna gebeurde er lange tijd niets, maar kreeg N.E.C. kansen op meer. Telstar speelde zonder de drive om te winnen en kon voorin geen vuist maken. Terell Ondaan werd als aanvaller eenvoudig onschadelijk gemaakt, terwijl collega Dylan Mertens niet gezien is.

Met Melle Springer in het veld als vervanger voor Mertens liet Telstar korte tijd zien toch de gelijkmaker te willen maken. Shaquill Sno kreeg daar ook de uitgelezen mogelijkheid voor. Een voorzet van Ondaan werd op artistieke wijze door Sno met een halve omhaal via de doelman van de tegenstander op de paal geschoten.

Het bleek voor N.E.C. het signaal om de wedstrijd te beslissen, al had het daar wel de hulp van Jasper van Heertum voor nodig. De verdediger van Telstar nam een bal helemaal verkeerd aan in het eigen strafschopgebied, waarna hij een overtreding begin toen hij zijn fout wilde herstellen. De toegekende penalty werd ingeschoten door Sven Braken: 0-2.

In de slotfase leek Telstar rijp voor de sloop, maar stokte de score bij 0-3. Braken was het eindstation van een aanval die begon door slecht uitverdedigen van de thuisploeg. Joppen, Romeny en Okita hadden de score hoger kunnen laten doen uitvallen, maar lieten dat na.

“In de rust hebben wat omzettingen gedaan,” legde trainer Mike Snoei de betere tweede helft uit. “We zijn met Sno voorin gaan spelen voor wat meer snelheid en beweging. Daar hoopten we N.E.C. wat mee te verrassen. Die actie op de paal had eigenlijk de gelijkmaker moeten opleveren.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl