Telstar is bij winst op Dordrecht van laatste plaats af, hoe lost Jonker keepersprobleem op

Telstar wist in zes duels nog niet te winnen en staat op de laatste plaats. Vanavond speelt de ploeg van Andries Jonker een zespuntenduel bij de nummer voorlaatst FC Dordrecht. Bij winst klimt Telstar een plek op de ranglijst.

Telstar kan nog geen beroep doen op Roman Tugarinov en Redouan Taha. Of Ozan Kökcü een hele wedstrijd inzetbaar is, is nog onduidelijk.

 

Grootste uitdaging voor Andries Jonker zal zijn wie hij onder de lat zet. Trevor Doornbusch die in vijf duels meerdere malen in de fout ging, of nummer twee Ronald Koeman junior. Die had twee jaar geen competitieduel gespeeld en dekte tegen Almere City de korte hoek niet af, waar een goal uit voortkwam ,,Ik twijfelde om uit te komen, maar heb een prima pot gespeeld’’, reflecteerde junior na afloop.

Ex-Witte Leeuw Toine van Huizen kon afgelopen zomer terugkeren naar Sportpark Schoonenberg, maar zag dat hij netto op zijn salarisstrook bij FC Dordrecht meer overhield. Tevens hoeft hij daar niet zelf zijn lunch mee te nemen.

Hij speelde 162 wedstrijden voor Telstar maar zegt. ,,Het is leuk dat je elkaar goed kent, maar dat telt niet als je sportman bent.’’

FC Dordrecht heeft voor dit seizoen hooggespannen verwachtingen. De Turkse investeerder Baris Hocaoglu heeft met zijn investeringsmaatschappij Sportzz 24,9 procent van de aandelen van de club gekocht.