Telstar herpakt zich tegen zwak Dordrecht

Ondanks de recente mindere resultaten van Telstar staan de Witte Leeuwen  nog steeds keurig geparkeerd in de brede middenmoot. Met thuisoptredens op de rol begin december tegen de toppers Cambuur en Almere was het van eminent belang Dordrecht thuis aan de zegekar te binden. De Dordtenaren snakken al jaren naar een nieuw onderkomen maar daar zit maar geen schot in. De resultaten zijn daarom navenant. Het noopte het bestuur 10 november afscheid te nemen van Harry van den Ham vanwege de povere prestaties van de lantaarndrager.

In Breda waren ze overigens aardig onder de indruk van Telstar. ’’Allemaal behendige mannetjes die alle kanten opvliegen en met vijf man achterin spelen. Lastig te bestrijden,’’ roemde ex-AZ-man Tom Haije. Dat klopt, maar het vertrek van de trefzekere spitsen Reda Kharchouch en Elayis Tavsan (30 goals) is nog onvoldoende opgevuld blijkt wekelijks. Maar er gloorde weer hoop want de grote afwezige van de laatste (verloren) twee duels, Sebastian Soto, scoorde maandag in zijn debuut interland  als invaller voor de USA twee goals tegen Panama. Kon hij donderdag al aantreden tegen de hekkensluiter en dit huzarenstukje herhalen en het zoet van een overwinning weer eens smaken?

Ja, dat lukte op een waterkoude avond in een troosteloze ambiance. Telstar deed wat het aan haar stand verplicht was: winnen. Voor rust was het echter behelpen. Een grote kans voor Dordrecht en op slag van rust werd een kopbal van Shayne Pattynama keurig overgetikt door ex-Telstar-goalie Anthony Swolfs. Telstar domineerde weliswaar maar kwam maar niet in scoringspositie en kon geen bressen slaan. Zowel Glynor Plet als Sebastian Soto kwamen in het stuk niet tot nauwelijks voor.

Na de thee bleef het aanvankelijk matig maar op het uur sloeg Glynor Plet plotseling twee keer toe. Eerst werkte hij de bal in een leeg doel toen een schot van Redouan el Yaakoubi alleen gepareerd kon worden door Swolfs en drie minuten later werd Plet goed in de diepte aangespeeld door wederom El Yaakoubi en bleef  de routinier uiterst koelbloedig; 2-0. Daarna vergat Telstar door te drukken en de gasten met een monsternederlaag richting Zuid-Holland te sturen. Maandag over een week pas het volgende duel, dus alle tijd om gericht te trainen op de onvolkomenheden in het spel. Over de inzet niets dan goeds maar aanvallend wat meer variatie en ook durf.

Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl