Keuken Kampioen Divisie

Telstar heeft geen kind aan Roda

Tweede paasdag kreeg Telstar bezoek van oud eredivisionist Roda JC. Telstar had geen kind aan Roda. Het is een wonder dat de score niet steeg naar 8-0. De Limburgers hadden al een lange busreis voor de boeg maar de 4-0 klop van Telstar zou deze rit alleen maar langer maken.

Vanaf minuut 1 tot 90 domineerde Telstar de wedstrijd. Het spel bij de thuisploeg was zeker niet foutloos maar in deze wedstrijd was Roda niet bij machten om er ook maar iets van tegengas te geven. De ploeg van Mike Snoei moest alleen maar scherp zijn in de omschakeling. Dit werd in het begin van de wedstrijd duidelijk toen Roda snel kon counteren na een afgeslagen aanval van Telstar. Simakala mocht op avontuur richting Sven van der Maaten die vervolgens vrij makkelijk redding kon brengen.

Hierna is Telstar niet meer in de problemen gekomen en brak het na 12 minuten al de wedstrijd open. Een voorzet vanaf rechts kon kruislinks ingeschoten worden door Terell Ondaan. Twee minuten later sprong het Rabobank IJmond staan weer uit de stoelen. Senne Lynen scoorde de 2-0 maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat er elders op het veld een overtreding werd begaan. De IJmuidenaren bleven druk zetten en gingen op zoek naar de 2-0. Kansen van Lynen en Mendes Moreira deden het net niet bewegen.

Na rust was het alleen maar meer eenrichtingsverkeer. Het wachten was op een verdubbeling van de voorsprong voor Telstar. Tien minuten na de terugkeer op het veld zag Ondaan zijn schot geblockt worden nadat hij de bal met een gelukje mee kreeg. Moreira pikte de bal op en zette voor waarop Lynen achter zijn standbeen de bal achter Roda-doelman Muyters werkte. Ondanks de enorme Limburgse bus die geparkeerd werd voor het doel konden de Witte Leeuwen uitlopen tot 4-0. Nadat Roda ook nog een rode kaart had gekregen bediende Ondaan, uit de vrije trap die hierop volgde, Toine van Huizen op zijn wenken. De 3-0 kwam op zijn naam.

Sven van Doorm, En El Idrissi kregen nog enorme kansen om tot scoren te komen. Terell Ondaan tekende nog voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door middel van een droog geplaatst schot in de hoek. De ploeg van Mike Snoei liep zo over Roda heen zonder ook maar een moment in de problemen te komen. Snoei had na de wedstrijd ook geen goed woord over voor zijn tegenstander. Op zijn eigen mannen en het publiek, die gezorgd hadden voor een mooie dag en de moeite hadden genomen om naar het stadion te komen, was hij wel trots. ‘Het enige wat we onszelf kwalijk kunnen nemen is dat we te laat zijn begonnen aan de inhaalrace’ meldde hij bij TVNH.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.