Keuken Kampioen Divisie

Telstar en FC Eindhoven in evenwicht.

Vrijdagavond nam Telstar het op in het Rabobank IJmond stadion tegen FC Eindhoven. Een moeizame wedstrijd maar beide ploegen kregen zeker de mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo hielden Telstar en Eindhoven elkaar in evenwicht.

Onder leiding van Bas Nijhuis begon Telstar de wedstrijd met gretigheid richting de aanval. Tot grote kansen kwam het echter niet. De eerste grote kans was zelfs voor Eindhoven, Elisha Sam schoot voorlangs. Slechts zes minuten later is het diezelfde Sam die zorgde voor een treffer. Een voorzet van links kon hij doorkoppen en zo achter doelman Zonneveld in de verre hoek plaatsen. Telstar op een 0-1 achterstand.

Met name de eerste helft waren de echte grote kansen voor de bezoekers. Telstar mocht zelfs meerdere malen van geluk spreken dat de achterstand niet op liep tot 0-2 en 0-3. Da Viega Lopes en Kabangu hadden deze mogelijkheden op de schoen maar een bal voorlangs en goed werk van Zonneveld konden dit voorkomen. In de extra tijd kwam Telstar weer op gelijke hoogte. Via via kwam de bal op het hoofd van een Witte leeuw en verdween in het doel. Niemand in het stadion had goed kunnen waarnemen wie het nu eigenlijk was. Als een ware VAR werden de beelden van Fox erbij gezocht en zo mocht Captain Frank Korpershoek de 1-1 op zijn naam zetten.

Na rust was het beeld 180 graden gedraaid. Het spel was er niet beter op geworden met betrekking tot de passes maar 100% kansen waren er nu voor de ploeg van Mike Snoei. Mendes Moreira mocht middels twee geweldige panna’s het strafschopgebied betreden maar daar strandde zijn indrukwekkende slalom. Terrel Ondaan liet ook weer van zich horen. Een fraaie vrije trap werd nog fraaier over het doel gewerkt door doelman Bergsen.

In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Telstar alle zeilen bij te zetten om die winnende treffer nog te maken. Ondaan en Najah kregen de grootste kansen om de drie punten in huis te houden. Ondaan kreeg de bal uit een voorzet totaal onverwachts nog op de voet nadat de verdediger de bal miste. Zijn inzet sprint van zijn voet en kon zo makkelijk gepakt worden. Najah mocht daarentegen geweldig uithalen alleen was ook hier de keeper de baas en bracht weer geweldig redding.