Telstar dichtbij stunt ondanks Corona golf

Een dag voor het duel. Onzekerheid wie er wel en wie er niet bij zou zijn tegen Almere City. Blessures, een schorsing en Corona-gedoe, Andries Jonker heeft er al geruime tijd mee te maken en ook afgelopen vrijdag. ‘’Over medische zaken mogen we geen mededelingen doen, helaas. Morgen wordt het puzzelen,’’ wist de Noord- Amsterdammer die kan terug zien op een behoorlijke eerste competitiehelft.

Alleen het scorend vermogen blijft een verbeterpunt want het veldspel oogt regelmatig positief en aantrekkelijk. Telstar droeg overigens gisteren een speciaal Regenboog-shirt in het kader van de acceptatie van de LHBTI-beweging.

Tegenstander Almere City maakt grote sprongen sinds Quote 500 miljardair Lesley Bamberger zich met de club bemoeid, maar wel de weg der geleidelijkheid. De Polderbewoners zijn halverwege samen met Cambuur op koers een treetje te stijgen richting eredivisie. De organisatie staat, de belangstelling neemt toe en de spelersgroep wordt kwalitatief steeds beter. De 7-2 uitnederlaag uit bij Cambuur de enige dissonant want verdedigend oogde Almere City uiterst solide.

Gevochten als (Witte) Leeuwen
Op een waterkoude avond, de gevoelstemperatuur dook richting vriespunt, zonder publiek en dus de broodnodige ambiance gingen de gasten volledig los in de eerste 10 minuten. Tweemaal Xian Emmers ( zoon van 37-voudig Belgisch international Marc) en een heerlijke sologoal van Ilias Alhaft gaven Almere City een start om van te dromen. Telstar dreigde te breken maar toonde karakter en zag Glynor Plet met een fraaie diagonale schuiver 1-3 aantekenen op het kwartier en dat was de opmaat tot een vermakelijk duel waarin de Witte Leeuwen karakter toonden en gelijkwaardig waren aan de runner-up.

Na de thee leunden de gasten comfortabel achteruit en. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht tot Ilias Bronkhorst randje buitenspel na ruim een uur uit een scrimmage 2-3 liet aantekenen. De laatste vijf minuten waren hallucinerend van aard. Glynor Plet en invaller Richelor Sprangers zagen hun schoten geblokt worden door Almeerse verdedigers en toen was daar plotseling Telstar-goalie Jasper Schendelaar. Uit bij N.A.C. kopte hij in blessuretijd bij een 1-0 achterstand op de lat en nu raakte hij in kansrijke positie de paal en vervolgens de veilige handen van Bram van Vlerken, keeper van Almere City.

Net als tegen Cambuur weer een nipte nederlaag maar één met perspectief. Als je met zoveel invallers (6) na een desastreuze start zo blijft knokken voor een goed resultaat tegen nummer twee, dan rest alleen maar waardering en bewondering voor de getoonde veerkracht. Een prachtig voetbalavondje had zomaar kunnen eindigen in de comeback van het seizoen.

Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl